Deel dit artikel ‹ Terug

Expositie Joop Speekenbrink en Nelleke Petra

Geplaatst op: woensdag 2 juli 2014


Vanaf zaterdag 5 t/m zondag 20 juli- op zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur

De tekeningen van ‘wat er leeft in het Limosparkje’ in Nijmegen-Oost zijn gebundeld en voor het eerst te zien in het Kunstkerkje in Velp. Joop Speekenbrink (1948), eerder docent Beeldende Vorming, heeft sinds zeven jaar een eigen atelierruimte in Nijmegen. Hij schildert vooral abstracte werken met een krachtige dynamiek en een losse, snelle toets die kenmerkend is voor zijn werk. Mensen, landschappen, abstracte werken en nu een voorzichtige terugkeer naar het figuratieve beeld. 
Water, aarde, stenen en structuren zijn een fascinatie voor hem. Hij schuwt het experiment niet. Vaak wordt de expressie gestuurd door op het doek aangebracht reliëf. Een jaar in het natuurparkje bij de voormalige Limoskazerne , een speciaal vooral illustratief project, krijgt in het Kunstkerkje prominente aandacht.
 
Nelleke Petra (1962) studeerde in de jaren 1985-1989 aan de Kunstacademie In Arnhem. Tijdens, en daarna, heeft ze veel getekend, geschilderd, gefotografeerd en gemengde technieken gebruikt. Ook maakte ze etsen en linosnede. Ongeveer 10 jaar geleden is ze van het “platte vlak” afgestapt. De tijd was rijp om ruimtelijk te gaan werken. Haar keus viel op beeldhouwen in steen. Een totaal ander dimensie. Al doende kreeg ze de techniek onder de knie en bouwde ze een collectie op. 
Nelleke gebruikt verschillende steensoorten, zoals: serpentijn, albast en opaal. 
De vorm ontstaat intuïtief. Doordat ze dwars dóór een steen wil hakken lijkt het soms op een “gevecht”.
Openingstijden: zaterdag van 11.00 tot 17.00 en zondag van 11.00 tot 17.00. Tijdens de openingstijden zijn de kunstenaars aanwezig om een en ander persoonlijk toe te lichten. Voor meer informatie zie www.kunstinhetkerkje.nl.