Deel dit artikel ‹ Terug

Primeur bij Kunsthandel Gennep

Geplaatst op: dinsdag 1 juli 2014


Kunsthandel Gennep heeft deze maand een primeur want ditmaal presenteren wij u het werk van de Canadese kunstenaar Deborah Holowka!

Deborah Holowka is een in Vancouver gevestigde kunstenaar. Ze heeft de hele wereld rondgereisd en heeft een interesse ontwikkeld om te onderzoeken hoe gevoelens en reacties tussen verschillende culturen samenkomen.

Door haar handtekening, die in de praktijk bekend staat als Danusha TM een Energie & Art Experience, maakt ze gebruik van kunst als een middel om de energie die ze vangt van haar onderwerp te verwezenlijken in kunst. In haar abstracte schilderijen, maakt Holowka gebruik van rijke texturen, lagen en felle kleuren. Ze werkt met olieverf en acryl op doek, karton, multimedia boord en aluminium. Haar werk bestaat uit
technieken zoals schrapen, scoring en maskeren.

Om de kleuren tussen de verflagen te accentueren, maakt Holowka gebruik van een methode die bekend staat als “scumbling”. Scumbling zorgt voor een zachte samenvoeging van kleur door middel van optisch mengen. De gereedschappen zijn zeer uiteenlopend van  kunstschildersmessen, verfkwasten, borstels, rollers etc.

Holowka is geïnspireerd door de energie van mensen, plaatsen en objecten - hun schoonheid en kracht - en het aanbrengen van een stem om die energie door te zetten in haar abstracte creaties.  “Danusha” is de Oekraïense naam voor “Deborah” en is ook de naam die ze gebruikt om haar schilderijen te ondertekenen. Haar werk is in opdracht en internationaal verkocht.

Dus kom allen naar onze Woonkamergalerie gelegen aan de Burg. Gilissenweg 57 te Gennep om de unieke werken van onze kunstenaars te bezichtigen waaronder Peter Diem, Herman Brood, Erlinde Ufkes Stephanus, Peter Hermans, Manne Mannes, Cornelis Schouten, Elsbeth Roest en Ans en Ton Rijkers! U kunt ook alvast een kijkje nemen op onze website www.kunsthandel-gennep.nl want daar krijgt u ook nog het werk te zien van Karel Appel, Corneille, Rob Scholte, Peter Donkersloot, Clemens Briels, Robert Keller, Paul Kok, Bert Maurits, Paul Megens, Raymond van den Berg, Lizan van Dijk, Almie Willems, Saskia Spitz, Herma Ardesch, Jocke Overwater, Thea Vos, Eric Simons, Marina Kulik e.a.!