Deel dit artikel ‹ Terug

Heavy Shag Festival geeft Overloons DJ talent een eigen podium

Geplaatst op: maandag 23 juni 2014


Op zaterdag 19 juli aanstaande vindt alweer de zesde editie van Heavy Shag Festival plaats. Heavy Shag Festival is een initiatief van een aantal jongens uit Overloon met een voorliefde voor elektronische muziek, zoals house, techno en drum & bass. Het is begonnen als eenmalig feest, maar de organisatie weet nu al 6 jaar op rij een leuk event neer te zetten.

“Naast de bands die we vaak zien bij de kermis of bij Tentfeesten Overloon wilden we ook eens een event met elektronische muziek, waarbij we DJ’s zochten in onze kenniskring”, zegt oprichter Guus Rutten. “Met Heavy Shag Festival willen we de DJ’s die bij een dergelijk evenement een bijrol spelen, in bijvoorbeeld het voorprogramma, nu de hoofdrol geven! En we proberen dit zoveel mogelijk met DJ’s uit Overloon te doen”.

Daarom juicht de organisatie van Heavy Shag Festival het in mei gelanceerde initiatief #LOUD ook enorm toe. #LOUD, waar verschillende DJ’s ook hun plaatjes draaien, laat de jeugd (12 - 17 jaar) uit de omgeving van Overloon kennis maken met het uitgaansleven.

Op Heavy Shag Festival zullen onder andere talenten als Rick van der Kroon en Gijs Arts (Ricky Corony & Marty Artz), Mick Vullings en Jens Crooijmans (Wavelinerz) en Paul Nooijen (Twice as Nice) maar ook Teun Verstraaten en Koen Kersten (Superpunx & Hotdogs), die al wat langer in de muziek wereld mee lopen, het podium betreden.

Het festival vindt 19 juli plaats in de tuin van Café Hannes. De deuren gaan open vanaf 14.00uur en met een knallende afsluiting zal het buitengedeelte eindigen om 1.00uur. Mochten de weergoden ons niet goedgezind zijn, wordt het feest naar binnen verplaatst!

Heavy Shag Festival, 19 juli, Café Hannes, Overloon, 14.00 uur - 1.00 uur. Vrij entree.

Meer informatie: https://www.facebook.com/pages/Heavy-Shag-Festival/143694889049411