Deel dit artikel ‹ Terug

Festijn en Fair voor liefhebbers buitenleven

Geplaatst op: vrijdag 20 juni 2014


‘Gezelligste en leukste concours van Noordoost Brabant’
Grave – Komend weekend zorgen het Hippisch Festijn Grave en de Raamdalfair voor 3 dagen waarin bezoekers kunnen genieten van de paardensport, demonstraties met honden en paarden, natuurwandelingen in het Raamdal en rondsnuffelen in de kraampjes op het Festijnterrein. Wederom duizenden bezoekers zullen het gratis toegankelijke Festijn weten te vinden, van vrijdag 12.00 uur tot zondag 17.30 uur ruim 30 uur aan paardensport in dressuur en springen. Met meer dan 1.200 starts het grootste outdoor concours van Noordoost Brabant. Maar ook de niet-paardensport liefhebber komt aan zijn trekken op het sfeervolle terrein met kraampjes, diverse horeca en een sfeervol terras. Op zondag zijn er demonstraties, wandelingen en nóg meer kraampjes tijdens de Raamdalfair.

Raamdalfair
De Raamdalfair op zondag 29 juni biedt aandacht voor alles wat het Raamdal en het Land van Cuijk te bieden heeft. Het Raamdal is een gebied waar paardensport, natuur, cultuur, landbouw en toerisme hand in hand gaan. Het biedt bezoekers een ware buitenbeleving waar de Raamdalfair op aansluit. Om 10.30 uur staan twee gidsen van IVN Grave voor u klaar om u mee te nemen naar het natuurgebied het Raamdal. Rond 12.00 uur zijn de wandelaars weer retour om te genieten van het demonstratieprogramma, met demo’s rondom Western rijden door Wendy van Osch, hondenbehendigheid maar bijvoorbeeld ook Belgische Trekpaarden voor een ‘vliegend tapijt’ waar kinderen hun hart kunnen ophalen. En in tientallen kraampjes bieden een diversiteit aan producten, van (paarden)sieraden, honing of een heerlijke portie kersen maar ook verhalen over deze mooie regio.

Derby
Op zondag vormt de Derby, een springparcours met ruim 20 sprongen met een lengte van 1.000 meter, de afsluiting van het Hippisch Festijn Grave. Een spectaculaire rubriek waarbij de paarden over het gehele Festijn terrein galopperen, waarbij bezoekers van het Festijn heel dicht bij de paarden kan komen. Op het terrein liggen een aantal natuurlijke hindernissen die speciaal voor de Derby zijn ontworpen, met gebruik van boomstammen, water en aarden wallen. Spektakel gegarandeerd! Een omroeper doet vanaf een hoogwerker live verslag van de gehele rit over het terrein, terwijl bezoekers langs het parcours kunnen lopen om de paarden optimaal in actie te zien. Parcoursbouwer Marius Bens heeft dit jaar ook weer veel verwachtingen van de Derby: “De route van de Derby van in totaal 1000 meter lengte over het gehele terrein is wat gewijzigd en daardoor wordt de Derby nog spectaculairder. Doordat de paarden nu twee keer dwars door het strodorp galopperen wordt het nog mooier als publiek om de deelnemers te volgen op hun rit over alle hindernissen heen.”

Sportieve strijd in de wedstrijdring in een sfeervolle entourage, een gezellig dagje uit gegarandeerd voor de liefhebbers van het buitenleven of de paardensport.

www.hippischfestijngrave.nl

Informatie voor de pers:
meer informatie via eva_eigenhuijsen@yahoo.com of 06-51 68 3000