Deel dit artikel ‹ Terug

Diverse jubileumactiviteiten bij veertigste Daags na de Tour

Geplaatst op: donderdag 19 juni 2014


Op maandag 28 juli zal het de veertigste keer zijn dat achter elkaar, vanaf 1975 tot en met 2014, een Ronde voor Profwielrenners wordt gehouden in Boxmeer. Vanaf 1979 is deze ronde internationaal bekend onder het begrip Daags na de Tour, een term bedacht door founding father Ad Rijnen.

Een werkgroep vanuit Stichting Daags na de Tour, bestaande uit voorzitter Pierre Hermans, Frans Fleuren, Jaap Schipper en Kees Thijssen heeft diverse jubileumactiviteiten bedacht.

Op de eerste plaats een grootse jubileumloterij met 40 interessante prijzen en als hoofdprijs een renfiets ter waarde van 1000 euro. Bij aankoop van 25 euro in alle winkels en horecazaken in Boxmeer ontvangt u een gratis jubileumlot. Deze jubileumloterij start op maandag 21 juli 2014. Ook ontvangt u een jubileumlot als u een vrijwillige bijdrage geeft bij entree van het wielerparcours op 28 juli. De trekking zal geschieden door notaris mr. Dré Teeuwen uit Boxmeer. De prijsuitreiking vindt maandag 28 juli plaats om 21.00 uur op het plein tegenover de EMTé te Boxmeer. De bekendmaking van de 40 winnende lotnummers zal zowel geschieden bij de prijsuitreiking als op internet via www.daagsnadetour.nl. U kunt uw prijs eventueel ophalen tot 15 augustus 2014 bij Van Wely Optiek aan de Steenstraat te Boxmeer.

Tijdens de laatste Tourweek vindt er in Boxmeer een Frans Festival plaats op donderdag 24, zaterdag 26 en zondag 27 juli. Dit festival wordt georganiseerd door Stichting Toerisme en Recreatie Boxmeer. De bedoeling is dat dit Frans Festival een jaarlijks terugkerend evenement wordt. Stichting Daags na de Tour werkt nauw samen met STeR. Zo wordt er vanaf dinsdag 1 juli een etalagewedstrijd gehouden met als prijs drie prachtige bekers. Een jury bestaande uit Henriëtte Hermans, voorzitter, Frans Fleuren en Jaap Schipper zal streng doch rechtvaardig keuren. Het is de bedoeling dat de winkeliers hun etalage of een deel ervan inrichten in Franse sfeer.

Tot slot zal de Show- en Reclamekaravaan, van 18.30 tot 19.30 uur op maandag 28 juli, een extra cachet krijgen in het kader van deze robijnen jubileumronde. Diverse deelnemers delen een attentie uit aan het aanwezige publiek. De nodige Joekskapellen en Drumbands zorgen voor een spetterende muzikale omlijsting en de nodige Boxmeerse verenigingen presenteren zich op ludieke en verrassende wijze.

www.daagsnadetour.nl
https://facebook.com/daagsnadetour
https://twitter.com/daagsnadetour