Deel dit artikel ‹ Terug

Avondvierdaagse nu meer dan 1.500 deelnemers

Geplaatst op: vrijdag 6 juni 2014


Wandelen blijkt hip. Aan de 35e avondwandelvierdaagse Boxmeer namen voor het eerst meer dan 1.500 wandelaars deel. Een recordaantal. De organisatie ziet een toename op alle afstanden. Men kon wandelen op 5-10-15-20 of 25 km. Bijzonder was dat op de “ tussenafstand” van 15 kilometer er dit jaar beduidend meer wandelaars waren. Kennelijk wagen de wandelaars die vorig jaar nog 5 of 10 kilometer wandelden de overstap naar de lange afstanden en zijn dit potentiële kandidaten voor deelname aan de Nijmeegse Vierdaagse over een paar jaren.
Vier mooie wandelroutes waren door de organisatie uitgezet in de omgeving van Boxmeer. En het weer was er in allerlei soorten. Op de tweede dag viel in een heel korte tijd een pak regen zoals we al lange tijd niet meer meegemaakt hebben. En toch deerde het de wandelaars niet. Grote groepen waren toen al binnen, kinderen vonden het zelfs leuk en de echte wandelaars zagen het als een extra beproeving om de uitdaging toch te volbrengen. Het fraaie zonnetje op de laatste dag, toen alle wandelaars temidden van familie en vrienden hun medaille mochten ophalen, maakte alles weer meer dan goed. De zomer heeft zich nu definitief laten zien.
Een geslaagd evenement dat zijn plek op de kalender voor volgend jaar zeker weer verdiend heeft. Noteren dus: 2 t/m 5 juni 2015: Avondvierdaagse Boxmeer.