Deel dit artikel ‹ Terug

Heerlijke Ontmoetingen tijdens vierdaagse

Geplaatst op: vrijdag 6 juni 2014


Wandelaars als ambassadeur Land van Cuijk

Binnenkort start weer het grootste wandelfestijn van Nederland; de Nijmeegse Vierdaagse. Een feest waar vele duizenden, uit binnen- en buitenland, op afkomen. Ook veel inwoners uit onze regio, het Land van Cuijk, trekken de wandelschoenen aan en zien de sportieve uitdaging – die van 15 tot en met 18 juli duurt – met vertrouwen tegemoet. En dat biedt een unieke kans om de aantrekkelijkheid van het Land van Cuijk, het land van heerlijke ontmoetingen, uit te dragen.

Fraaie regio
De Nijmeegse Wandelvierdaagse is al jarenlang een geweldig feest. Een sportieve uitdaging voor jong en oud. De wandelroutes voeren de duizenden deelnemers door de mooiste streken. Daaronder ook de fraaie regio Land van Cuijk. Een regio die zich kenmerkt door intieme dorpjes, bijzondere monumenten, landschappelijke pareltjes en een voortreffelijke horeca. De inwoners zijn er vriendelijk en gastvrij. Niet voor niets wordt over het Land van Cuijk gesproken als over het land van heerlijke ontmoetingen. De wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse worden er dan ook al sinds mensenheugenis – traditiegetrouw op de vierde en laatste dag – hartelijk ontvangen tijdens de doortocht.

Uitdragen
Maar de wandelaars uit het Land van Cuijk komen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse ook zelf in de regio’s om ons heen. En vormen daarmee een ideale mogelijkheid om de aantrekkelijkheid van het Land van Cuijk uit te dragen. Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk (RBT) wil dan ook eigen inwoners als promotor laten optreden tijdens de Nijmeegse Wandelvierdaagse. In samenwerking met de vijf gemeenten in het Land van Cuijk laat het RBT daarom wandel- of poloshirts vervaardigen voor deelnemers aan de Nijmeegse Wandelvierdaagse uit het Land van Cuijk. Door onze boodschap Land van Cuijk, land van heerlijke ontmoetingen met de shirts uit te dragen wil het RBT meer toeristen naar onze streek halen. Dat is goed voor de lokale economie en voor de werkgelegenheid.
De shirts, in fris Land van Cuijks-groen, worden bedrukt met de namen van de vijf gemeenten en met een wervende slogan. Op dit moment zijn de wandel- of poloshirts nog in productie. Over enige tijd wordt bekend gemaakt hoe en waar u dit gratis shirt kunt afhalen. Houd u deze krant in de gaten!