Deel dit artikel ‹ Terug

Veteranendag gemeente Boxmeer

Geplaatst op: donderdag 5 juni 2014


Op 29 juni a.s. organiseert de Veteranencommissie Boxmeer de jaarlijkse Veteranendag. Dit jaar vindt deze plaats in Groeningen. Voor deze dag zijn alle veteranen woonachtig in de gemeente Boxmeer uitgenodigd.
Om 11.00 uur zal in de Sint Antonius en Nicolaas kapel de gedenking plaatsvinden die wordt voorgegaan door Pastor Bert van Tol en Aalmoezenier Liduina van den Broek.

Veteranen in actieve dienst
Sinds het van kracht worden van de nieuwe Veteranenwet in 2013, hebben ook militairen in actieve dienst met uitzendervaring de status van veteraan. Zij zijn echter (nog) niet opgenomen in het veteranenbestand van het Veteraneninstituut.
Burgemeester Van Soest en de Veteranencommissie willen graag deze groep veteranen betrekken bij de Boxmeerse Veteranendag en zijn hierbij van harte uitgenodigd.
Aanmelden kan tot uiterlijk 19 juni met een email naar gemeente@boxmeer.nl, t.a.v. mevrouw Craenmehr. U ontvangt dan de uitnodiging met het programma van die dag.

De veteranendag wordt door het gehele land georganiseerd. Landelijk vindt deze op 28 juni plaats. Met dit jaarlijkse nationale evenement bedanken we alle 130.000 Nederlandse militaire veteranen voor hun inzet, nu en in het verleden.