Deel dit artikel ‹ Terug

Koninklijke onderscheiding voor brandweermannen Haps

Geplaatst op: woensdag 4 juni 2014


Drie brandweermannen van de brandweerpost Haps ontvingen woensdag 28 mei een Koninklijke Onderscheiding tijdens hun afscheid als vrijwilliger. De uitreiking vond plaats in de brandweerkazerne in Haps aan de Oeffeltseweg. Burgemeester Wim Hillenaar reikte – uit naam van Zijne Majesteit de Koning – onderscheidingen uit aan Hens Peeters Weem, Gerard Blom en Frank Loeffen. Zij werden alle drie benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hens Peeters Weem
De heer Hens Peeters Weem is geboren op 20 januari 1957 in Haps. Op 1 november 1978 werd hij vrijwilliger bij de brandweerpost Haps. De heer Peeters Weem heeft zich gedurende al die jaren vele uren met hart en ziel ingezet voor het welzijn en de veiligheid van burgers. Officieel neemt de heer Peeters Weem afscheid als vrijwilliger per 6 juni aanstaande. Daarmee heeft hij zich dus ruim 35 jaar vrijwillig ingezet als brandweerman.

Gerard Blom
De heer Gerard Blom is geboren op 30 augustus 1956 in Haps. Op 1 april 1982 werd hij lid van de vrijwillige brandweer in Haps. Een deel van deze jaren was hij ook postcommandant in Haps. Ruim 32 jaar heeft hij zich daarmee als vrijwilliger ingezet voor de gemeenschap. De heer Blom blijft na 6 juni beroepsmatig aan de brandweer verbonden als preventiemedewerker.

Frank Loeffen
De heer Frank Loeffen Frank is geboren op 11 oktober 1958 en startte op 1 oktober 1984 als vrijwilliger bij de brandweerpost Haps. Bijna 30 jaren heeft hij zich ingezet voor veiligheid en brandpreventie. De heer Loeffen neemt per 6 juni aanstaande officieel afscheid als vrijwilliger bij de brandweer.

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd – op grond van hun vele verdiensten als vrijwillig lid van de brandweerpost Haps – de heren Hens Peeters Weem, Gerard Blom en Frank Loeffen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.