Deel dit artikel ‹ Terug

Ondernemers plaatsen 120 zonnepanelen op MFA in Sint Agatha

Geplaatst op: woensdag 4 juni 2014


‘Vier betrokken ondernemers hebben vandaag een overeenkomst getekend met de beheerstichting van de multifunctionele accommodatie De Agaat in Sint Agatha en de gemeente om 120 zonnepanelen op het dak te plaatsen. Hiermee vergroenen ze vrijwel het gehele elektraverbruik van de MFA én maken ze het de MFA mogelijk om op deze wijze na verloop van tijd een structurele besparing te realiseren op hun exploitatie en dat is natuurlijk weer goed voor het verenigingsleven!

BCP Bouw, Van Haren Installaties B.V., Elektro Technisch Buro Nabuurs B.V. en Thoonen Ramen Deuren en Serres maken deze constructie mogelijk. De ondernemers investeren in de panelen en de beheerstichting betaalt in een vorm van huurkoop in plaats van haar energierekening de ondernemers jaarlijks een bedrag. Bovendien kunnen de ondernemers gebruik maken van fiscale mogelijkheden waardoor de panelen een kortere terugverdientijd hebben. Op deze manier komen de ondernemers financieel neutraal uit en sponsoren ze de MFA op lange termijn op een duurzame manier.

“Duurzaam ondernemen is belangrijk voor ons”, motiveerde Gerard van Haren namens de vier ondernemers. “We zien het als onze plicht om het gebouw op een goede manier in stand te houden. We laten hiermee zien dat we duurzaamheid belangrijk vinden en kunnen daarnaast ook iets goeds doen voor de gemeenschap van Sint Agatha.”

Bart Prinsen, voorzitter van de beheersstichting MFA vindt het prachtig dat de ondernemers die betrokken waren bij de bouw van de MFA nu ook investeren in de exploitatie ervan. “De Agaat is een unieke accommodatie waar cultuur en sport verenigd worden. Bij dit nieuwe gebouw horen nieuwe technologieën.”

Wethouder Stoffels is trots op het mooie samenwerkingsverband tussen overheid en ondernemers. “Dit project past prachtig binnen het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Cuijk. Het is mooie business case waarvan ik hoop dat ook andere ondernemers voor andere gemeentelijke accommodaties dit voorbeeld gaan volgen.”