Deel dit artikel ‹ Terug

Muziek op de Maas in Beweging

Geplaatst op: dinsdag 3 juni 2014


Vierlingsbeek beweegt 21 juni op MUZIEK OP DE MAAS

Laat je verrassen bij Muziek op de Maas en beweeg gezellig mee!

Op 21 juni wordt voor de 10e keer het midzomerevenement Muziek op de Maas georganiseerd. Dit jaar is er een speciale editie vanwege Symphonica in Sporto namelijk: ‘Muziek op de Maas in Beweging’. Deze activiteit wordt georganiseerd door maar liefst drie verenigingen: Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek (ZEV), Damesgymclub Vierlingsbeek en Dorpsraad Groeningen. Het evenement zal plaatsvinden in de inmiddels vertrouwde maaswei bij de brug over de Molenbeek nabij het veerpont.

Muziek op de Maas in Beweging
Iedere vereniging verzorgt een gedeelte van de dag. Dorpsraad Groeningen trapt af met ”Bommetje in de Maas”. Iedereen met een A en B-zwemdiploma mag van 15:00 uur tot 16:00 uur vanaf een steiger springen in de Maas. Als beloning krijgt iedereen gratis een heerlijk softijsje, verzorgd door Ezelgasterij “Aan de Maasheggen”.
’s Avonds is het de beurt aan de volwassenen: wie tussen 19:15 en 20:00 uur een Midsummerjump oftewel “Bommetje” in de Maas maakt, krijgt na de sprong de al betaalde entree terug + 1 consumptiebon!
Aan de veiligheid is ook gedacht: water- of gymschoenen zijn verplicht en zonder zwemvest wordt er niet gesprongen; zelfs duikers zijn aanwezig.
Als je mee wil doen met “Bommetje in de Maas” kun je aanmelden via: dorpsraadgroeningen@hotmail.com

Vanaf acht uur brengt Damesgymclub Vierlingsbeek de menigte in beweging. Op welke wijze zij dat gaan doen is een goed bewaard geheim! Tijdens deze verrassingsact zal het aantal bewegende mensen geteld worden voor de bewegingsmeter van Symphonica in Sporto.

Na het bewegen is het tijd voor cultuur: voor de tiende keer treedt Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek (ZEV) op vanaf een ponton op de Maas alsmede vocalgroup Mooche, Uniun Brass Venlo en de band The Surphonics. Dit alles met een ondergaande zon en de opkomende maan, de zelf meegenomen klapstoelen of dekens om op te zitten, de niet overdreven maar voldoende mogelijkheden voor een hapje of drankje staan garant voor een heerlijke, sfeervolle avond.

Tijdens een pauze tussen de optredens zal er nog een Midsummernight-jump act plaatsvinden uitgevoerd door een Mystery Guest!

Programma Muziek op de Maas in Beweging:
15.00 - 16.00 uur: Bommetje in de Maas / Midsummerjump jeugd
19.00 uur: wei open, aanmelden springen
19.15 - 20.00 uur: Midsummerjump
20.00 uur Bewegen op de Maas
20.15 uur Muziek op de Maas
23.30/24.00 uur Speciale Midsummernight-jump act
Entree vanaf 19.00 uur bedraagt 6 euro voor volwassenen, voor 12-16 jaar 3 euro en basisschoolleerlingen gratis.