Deel dit artikel ‹ Terug

Filmhuis Mill sluit seizoen af met "The Sessions" en "Amour"

Geplaatst op: dinsdag 3 juni 2014


Filmhuis Mill draait tijdens de laatste filmhuisavond van dit seizoen de film ‘The Sessions’. Ook de film Amour, die onlangs wegens technische redenen niet gedraaid kon worden, zal op vrijdagmiddag 20 juni opnieuw gedraaid worden. De commissie biedt haar excuses aan en wil iedereen de mogelijkheid bieden de film opnieuw te bezoeken.

Op woensdagavond 18 juni draait The Sessions, een dramafilm uit 2012. De film gaat over Mark O’Brien (John Hawkes), die tot aan zijn nek verlamd op bed ligt. Hij besluit op 36-jarige leeftijd dat hij niet langer maagd wil zijn. Met hulp van zijn therapeut en zijn priester, neemt hij contact op met Cheryl Cohen-Greene, een sekstherapeute.

Amour
De film Amour vertelt het verhaal Anne en Georges, gepensioneerde muziekleraren. Ze zijn inmiddels aardig op leeftijd en leiden een rustig bestaan in Parijs. Hun dochter Eva (Isabelle Huppert) is ook muzikant en woont in het buitenland. Als Anne een herseninfarct krijgt, raakt ze aan één kant verlamd. Dat stelt de relatie tussen Georges, Anne en Eva zwaar op de proef en er breekt een nieuwe fase aan in hun samenzijn.

The Sessions begint op woensdagavond 18 juni om 20.00 u. en de zaal is open om 19.30 u. Een kaartje kost € 5,-, inclusief consumptie. Amour begint op vrijdagmiddag 20 juni om 14.00 u. en de zaal is open om 13.30 u. Een kaartje voor deze film kost ook € 5,- inclusief consumptie. U kunt kaartjes tot één week voor aanvang van de film reserveren via filmhuis@myllesweerd.nl. Op de middag van de film zelf kunt u ook losse kaartjes aan de kassa kopen. Het boekje met het film- en theaterprogramma voor het seizoen 2014/2015, valt binnenkort bij u op de mat.