Deel dit artikel ‹ Terug

Informatieavond rond volkstuinen in Mill 10 juni 2014

Geplaatst op: dinsdag 3 juni 2014


?Er zijn mooie voorbeelden die ook hier zeker te realiseren zijn?

Op dinsdagavond 10 juni is er om 20.00 uur (vanaf 19.30 uur welkom) een informatieavond rond het realiseren van volkstuinen in Mill. Deze
bijeenkomst wordt gehouden in de tuinkamer in Myllesweerd en alle belangstellenden uit Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord zijn hier van harte welkom. Tevoren aanmelden is niet nodig.

?Vorige week ben ik in Gennep geweest bij een volkstuinencomplex en heb ik een rondleiding gekregen van Noud van der Vleuten, hij is mede oprichter daar van de volkstuinen,? vertelt Cees Berends. Cees is al een langere tijd bezig om ook in Mill een aantal volkstuinen te realiseren. ?Daar is behoefte aan en vandaar dat ik daar de gemeente op heb aangesproken. Ondertussen is er meer zicht op ruimte en kunnen we een volgende stap zetten om te zien wie er daadwerkelijk belangstelling heeft, hoe we de ruimte kunnen verdelen en het een en ander kunnen organiseren.?

In Gennep heeft Cees een aantal leuke ideeën opgedaan. Cees: ?Daar hebben ze een complex met 45 volkstuinen. Er is nog een wachtlijst van
belangstellenden. De volkstuinen varieerden daar qua grote van 75 tot 200 vierkante meter. Men heeft daar een centraal verzamelgebouwtje waar wat gereedschap ligt opgeslagen, een toilet aanwezig is en waar men bij slechter weer even kan schuilen.? Het geheel heeft daar een omheining van zo?n 80 centimeter hoog en daar binnen zijn de diverse ruimtes afgezet met gaaswerk van zo?n 60 centimeter hoog. ?Dat ziet er echt goed uit, je had zo niet het idee dat je op een gevangenisterrein liep.?

Tussen alle volkstuinen door heeft men er paden aangelegd met houtsnippers. Cees: ?Verder was er een gezamenlijke watervoorziening, elke 4 tuinen hebben 1 waterkraan en verder heeft er iedereen zo?n beetje een eigen werkkist staan met eigen gereedschap. Er zijn wel een aantal regels rond het gebruik van water, men mag geen vaste bebouwing plaatsen maar bijvoorbeeld wel een tijdelijke kas van plastic om groenten en fruit te telen en het te beschermen tegen regen.?

Cees is erg enthousiast over de aanpak in Gennep. ?Het wil niet zeggen dat we dit in Mill ook zo moeten doen, maar het geeft een goed beeld van de mogelijkheden. Tijdens de informatieavond op dinsdag 10 juni kunnen we er meer over vertellen en samen met de belangstellenden een verder plan maken. Ook verantwoordelijken binnen de gemeente zullen hiervoor deze avond aanwezig zijn.?