Deel dit artikel ‹ Terug

Zaterdag 7 juni grote finale Brabantse Dorpen Derby live op Omroep Brabant TV

Geplaatst op: dinsdag 3 juni 2014


We hopen dat iedereen kijkt en als het nodig is op de Beweegtuin Mill gaat stemmen?

Zaterdag 7 juni is het dan zover; de grote finale van de Brabantse Dorpen Derby. Deze wordt live uitgezonden op Omroep Brabant TV en start om 20.00 uur. De Beweegtuin Mill (initiatief van Stichting Activiteiten Mill) is 1 van de 9 genomineerde projecten. Pas bij aanvang van de uitzending zal bekend gemaakt worden welke 3 projecten die avond gaan strijden om de hoofdprijzen.

?Het is best spannend,? vertelt Corné Kremers, voorzitter van Stichting Activiteiten Mill. ?Er is door velen hard gewerkt om tot 2 juni stemmen te
werven via internet. Nu zijn we afhankelijk van het oordeel van de jury en het uiteindelijke aantal internet stemmen. Dat alles zal bepalen of we
voldoende punten hebben kunnen verzamelen om bij de beste 3 projecten te eindigen.? Dit maakt men bij aanvang van de uitzending bekend. ?We hopen dat iedereen zaterdag om 20.00 uur kijkt. Zitten we bij de beste 3 projecten, dan zou het goed zijn als iedereen tussen 20.45 uur en 21.09 uur zo vaak als mogelijk via SMS en telefoon op de Beweegtuin Mill gaat stemmen. Dan kunnen we namelijk extra geld winnen voor de realisatie van ons project.?

Bij het project Beweegtuin Mill wil men permanent toestellen plaatsen in de Groespeel en Kanaalzone om sport en bewegen voor jong en oud te stimuleren. Corné: ?Maar op termijn is het ook de bedoeling dit in Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord te doen. Via het wandel- en de fietsknooppuntenroute zijn deze locaties aan elkaar te koppelen. Het project is dus veel groter dan waar we nu mee bezig zijn.? Kremers vertelt dat er ook ideeën zijn om regelmatig in de Beweegtuin activiteiten te organiseren om mensen actief aan het bewegen te krijgen. ?De wekelijkse early bird training op vrijdagochtend om 6 uur en het jaarlijkse Oerparcours zijn daar voorbeelden van, maar ook voor andere doelgroepen willen we dit op gaan zetten. Daarnaast is iedereen vrij de toestellen te gebruiken, ook scholen en sportclubs kunnen dit alles meenemen in hun lessen en trainingen.?

Omdat het project voor iedereen te gebruiken is en bovendien gratis, hoopt Kremers ook dat iedereen komende zaterdag om 20.00 uur voor de TV zit. ?Zitten we bij de beste 3 projecten, dan zou het erg mooi zijn als iedereen op dit project zou gaan stemmen. Zou toch fantastisch zijn als we net als 2 jaar geleden met de evenementenwagen uit Wilbertoord, de hoofdprijs naar onze gemeente kunnen halen. Als Stichting Activiteiten Mill hopen we dan ook op veel stemmen, mochten we bij de beste 3 zitten aanstaande zaterdagavond.

Ik wil wel nu alvast iedereen enorm bedanken voor alle enthousiaste reacties en het stemmen tot nu toe op de Beweegtuin Mill.?