Deel dit artikel ‹ Terug

Zeer geslaagde 5e Kasteelronde van Mill

Geplaatst op: dinsdag 3 juni 2014


25 mei 2014
In Mill stond het deze zondag bol van de activiteiten. Onder de bezielende leiding van Wielerclub Mill die in samenwerking met Wielervereniging de Maaskant deze wedstrijden organiseert, is het een hele mooie happening geworden. Ook de weergoden waren deze keer de renners goedgezind.

Een groot succes werd was de funklasse. Allemaal renners uit de regio die in grote getalen waren opgekomen om een wedstrijd te rijden. Er stonden maar liefst 56 renners aan het vertrek.

Smaakmakers van deze wedstrijd waren Bram Veringa uit Nijmegen en Stefan van Thiel van Team Ravestein. Gezamenlijk hadden deze twee renners een voorsprong opgebouwd van dertig seconden. In de laatste ronde kwam het peloton nog behoorlijk dichtbij maar de hoofdprijs was buiten bereik. Stefan van Thiel kwam alleen over de streep met kort daarachter Jan-Willem van Schaik, die nog net zijn clubgenoot van Mercurius wist te passeren.

Eerste Millenaar werd Walter Arts op een negende plaats, net voor Eric Schel en Bas Vloet. In totaal stonden maar liefst 18 renners uit de gemeente Mill aan het vertrek.

Het peloton in de tweede wedstrijd van de dag, de sportklasse, bestond uit 63 deelnemers. In de zesde ronde demarreerde Michel Ahoud uit Elst die een kleine voorsprong opbouwde van vijftien seconden. Deze werd echter teniet gedaan. Halverwege de wedstrijd begon het ineens harder te waaien en dat had meteen invloed op het wedstrijdverloop. Het gevolg was dat het op de kant ging en er een groep van zes renners wegreed met daarbij de rappe Maaskanter Jos van de Horst. Stan Jansen, tegenwoordig wonend in het Duitse Goch, probeerde de oversteek nog maken maar zijn poging strandde. In de eindsprint van de kopgroep was het Jos van de Horst die op overtuigende wijze de winst pakte voor Peter van Wijgerden uit Woudrichem en Miguel Verhagen uit Oss.

In de categorie amateurs die met 51 van start waren gegaan was de grote smaakmaker de kleine renner uit Heeswijk Dinther Tom Reijnart.
Nadat eerst Glenn van Nierop uit Zoeterwoude zes ronden alleen weg had gezeten was het even later Sander Dijkink die de knuppel in het hoenderhok gooide maar meer dan twintig seconden leverde dit niet op voor de man uit Grave.

Halverwege de wedstrijd was het peloton nog altijd compleet. Totdat Tom Reijnart in gezelschap van Nathan Bijlenga aan de haal ging. Op een gegeven moment was de voorsprong dertig seconden maar toen moest Bijlenga Reijnart laten gaan. Alleen solerend wist hij nog lang stand te houden tegen het peloton.

Het leek op een massasprint uit te draaien maar het was Daniël Bijlenga uit Apeldoorn die vlak voor het einde nog was weggesprongen en een paar meter overhield op de streep en zo de Kasteelronde van Mill op zijn naam wist te schrijven.

Mede door het prachtige weer alsook de goede publieke belangstelling is het een geslaagd eerste lustrum geworden. Uiteraard kan zo’n mooi evenement niet georganiseerd worden zonder de vele vrijwilligers die de handen uit de mouwen steken en de sponsors die het financieel mogelijk maken.