Deel dit artikel ‹ Terug

2412 euro voor PR-brochure en zoektocht leden AED werkgroep

Geplaatst op: dinsdag 3 juni 2014


Tijdens de "avond van het Leefbaarheidsbudget" van de Gemeente Mill en Sint Hubert op dinsdag 27 mei, heeft Toon Hermsen uit het leefbaarheidsbudget een bedrag van € 2412, - toegekend gekregen. Dat bedrag wordt aangewend voor het verzorgen/uitgeven van een AED brochure en de opstart/zoektocht naar leden voor een gemeentelijke werkgroep AED.

“Als grondlegger van de levensreddende AED (Automatische Externe Defibrillator) in Nederland, ben ik er trots op dat er in de gemeente Mill en Sint Hubert anno 2014 maar liefst 47 AED's ingezet kunnen worden bij een circulatiestilstand, ook wel hartstilstand genoemd. Verschillende inwoners hebben daar hun leven aan te danken. Hoewel er allerlei buurt- en wijkraden zich bezig houden met het fenomeen AED, ontbreekt het in onze gemeente helaas aan een overkoepelende AED werkgroep die een en ander doelmatig gaat beheren en stimuleren. Daarom heb ik op persoonlijke titel een aanvraag ingediend voor een bijdrage uit het leefbaarheidsbudget”, aldus een blije Toon Hermsen.

Het is de bedoeling dat de nieuw op te richten werkgroep/stichting AED zich gaat toeleggen op de volgende werkzaamheden:

a/ de nadruk blijven leggen op het belang van een hartveilige leefomgeving;
b/ voldoende AED’s 24 uur bereikbaar maken en houden;
c/ voldoende burgerhulpverleners weten te werven die zich als vrijwilliger beschikbaar willen stellen, d/ in de gaten houden dat alle 6-minutenzones voorzien zijn en blijven van een goed onderhouden en goed werkende AED,
e/ de AED locaties in de gemeente Mill en Sint Hubert geregeld kenbaar maken aan de inwoners,
f/ een overzicht bijhouden van al dan niet succesrijke 112 oproepen bij een hartcalamiteit.

Kortom een overkoepelende AED organisatie die er alles aan doet om de gemeente Mill en Sint Hubert nóg hartveiliger te maken én te houden. Hebt u eventueel belangstelling om zitting te nemen in deze nieuwe werkgroep/stichting? Bel dan Toon Hermsen, tel. 0485-451847.