Deel dit artikel ‹ Terug

Vrijdag 20 maart officiele start Kees Bastiaans jaar

Geplaatst op: maandag 16 maart 2009


Inventarisatie kunstwerken Kees Bastiaans in volle gang

Aanstaande vrijdag 20 maart zal om 17.00 uur Burgemeester Hans Verheijen van de gemeente Mill een groot doek onthullen aan de gevel van het gemeentehuis. Dit is de officiële start van het Kees Bastiaans jaar. Op 20 november zou deze Millse kunstschilder 100 jaar geworden zijn en daarom organiseert een speciaal hiervoor opgerichte stichting dit jaar diverse activiteiten. Zie www.keesbastiaans-kunstschilder.nl voor meer informatie.

Een werkgroep binnen de Stichting Kees Bastiaans 100 jaar is druk bezig met een selectie van de werken van de kunstschilder. Dit doen zij aan de hand van de vele ingezonden foto's voor het samenstellen van meerdere tentoonstellingen in Mill. “We willen tentoonstellingen organiseren in onder andere het gemeentehuis en ook in de kerk.” Dat zegt Jan Bastiaans, een van de zonen van de Millse kunstschilder. “Ondertussen hebben we al ruim 1000 werken kunnen achterhalen van de totaal 3600 werken die hij gemaakt heeft.” De stichting wil naast het organiseren van diverse tentoonstellingen ook een boek uitbrengen. “Daarom roepen we iedereen op die een of meerdere werken van Kees Bastiaans heeft contact met ons op te nemen.” Zelfs vanuit Amerika zijn er al reacties.

Voor meer informatie of voor het aanmelden van werken van Kees Bastiaans kunt u terecht op de website www.keesbastiaans-kunstschilder.nl. Ook particulieren en bedrijven die financieel willen bijdragen aan het Kees Bastiaans jaar zijn van harte welkom.
 

advertentie