Deel dit artikel ‹ Terug

Elektrische fiets informatiedag in Cuijk

Geplaatst op: woensdag 28 mei 2014


Op donderdag 19 juni 2014 vindt de Elektrische fiets informatiedag voor senioren plaats in Cuijk. Dit is een informatiedag voor 50 plussers met informatie over de elektrische fiets (E-bike), het opfrissen van verkeerskennis en het trainen van vaardigheden om de elektrische fiets veilig te gebruiken. De Elektrische -fiets informatiedag is bedoeld voor senioren die op een E-bike fietsen of die er over denken om over te stappen op een E-bike. Deze dag wordt georganiseerd door de gemeente Cuijk, in samenwerking met KBO cluster Cuijk, de SWOC, SOAB, Provincie Brabant en Hans Lemmens tweewielers.

Hoe ziet de informatiedag eruit?
Tijdens de informatiedag wordt aandacht besteed aan de bijzondere eigenschappen van de elektrische fiets en aan verkeersregels. Er is speciale aandacht voor verschillende lastige Cuijkse verkeerssituaties. De deelnemers krijgen adviezen over veilig verkeersgedrag in deze situaties.
Vervolgens staan de bewegings- en praktijkoefeningen op het programma. De deelnemers komen hiervoor met de eigen fiets naar de informatiedag, als mensen nog geen elektrische fiets hebben dan kunnen ze er een ter plekke lenen. Op een afgezet parcours wordt onder professionele begeleiding de reactiesnelheid, het evenwicht en de behendigheid in verschillende situaties geoefend. Daarnaast is er een lokale rijwielhandelaar aanwezig die kijkt of de fiets goed is afgesteld. Tevens is er de mogelijkheid om verschillende E-bikes uit te proberen. De dag eindigt met een korte fietstocht door de gemeente.
De informatiedag duurt van 9:00 tot 14.30 uur en wordt rond 12.45 uur onderbroken voor een gezellige lunch.

Aanmelden
Belangstellenden voor de E-fiets informatiedag kunnen zich aanmelden via op www.e-biketraining.nl óf Telefonisch opgeven bij : SOAB Adviseurs , T (076) 521 30 80, vragen naar Martin van Beurden
Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname. Deelname is op eigen risico.

Er zijn maximaal 40 plaatsen beschikbaar, dus meld u snel aan.
U ontvangt ongeveer 1,5 week voor de E-fiets informatiedag een bevestiging van uw deelname. Aanmelden kan tot 04 juni.