Deel dit artikel ‹ Terug

Concours Westerbeek 29 t/m 31 mei 2014

Geplaatst op: vrijdag 23 mei 2014


Westerbeek is in het weekend van Hemelvaart het centrum van de hippische wereld. Maar liefst 3 dagen lang zijn er wedstrijden voor paarden en pony’s. Bijna 1000 combinaties zullen van donderdag 29 mei tot en met zaterdag 31 mei hun opwachting maken in Westerbeek.
De Peelruiters zijn gastheer voor een groot hippisch evenement. Het evenemententerrein ’t Heitje aan de Stevensstraat in Westerbeek is in 2012-2013 geheel vernieuwd. Met de aanpassingen is het volledig up-to-date voor wedstrijden van alle niveaus. Ruiters en amazones uit de wijde regio komen graag naar Westerbeek vanwege de uitstekende kwaliteit van de ondergrond waarop gereden wordt. Met name voor de springsport is de kwaliteit van het wedstrijdterrein van groot belang.

Op donderdag 29 mei zullen de hippische dagen geopend worden door de paarden. In de grote buitenpiste van De Peelruiters zal een selectiewedstrijd gehouden worden voor de regio Cuijk-Uden. Deze wedstrijd is belangrijk omdat ze meetelt voor de afvaardiging naar de Brabantse Kampioenschappen die in augustus in Stevensbeek gehouden worden. Paarden met ruiters komen uit in de klassen B (beginners) tot en met Z (zwaar). Ook op vrijdag zijn er springwedstrijden voor paarden. Deze staan open voor deelname van buiten de regio.
Op zaterdag is het de beurt aan de pony’s. De jonge ruiters en amazones zullen laten zien dat ook met pony’s indrukwekkende parcoursen afgelegd kunnen worden. Deze toppers in wording gaan met elkaar in de slag voor de startbewijzen voor de Brabantse kampioenschappen.
Nieuw is het programma voor jonge paarden op zaterdag. Er is een wedstrijd die er op gericht is om jonge paarden kennis te laten maken met een springparcours. Hier maken jonge veelbelovende paarden voor het eerst kennis met een springconcours. Onder de naam BB Impuls zal deze wedstrijd zeker de aandacht trekken van het publiek dat op zoek is naar talentvolle springpaarden.

Meer informatie over dit gratis toegankelijke evenement kan gevonden worden op www.depeelruiters.nl.