Deel dit artikel ‹ Terug

Roadheroes actiedag

Geplaatst op: vrijdag 23 mei 2014


Op woensdag 11 juni as., tussen 16.00 en 21.30 uur, wordt op het JVC-terrein te Cuijk een speciale Roadheroes-actiedag georganiseerd. De actiedag is een initiatief van de vijf gemeenten in het Land van Cuijk en de politie, Maas en Leijgraaf. Het initiatief moet jongeren bewust maken van het belang van veilig deelnemen aan het verkeer. De officiële kick-off wordt om 19.00 uur gegeven door afgevaardigden uit de vijf  gemeenten. De pers is van harte welkom bij deze dag

Nul verkeersdoden
Nul verkeersdoden; dat is de provinciale ambitie voor verkeersveiligheid in Brabant. Met deze ambitieuze inzet geeft Brabant de  verkeersveiligheid nieuw elan. Nul verkeersdoden vraagt strategie, en samenwerkingsverbanden met ondernemers, onderwijs, andere overheden en de omgeving zoals verkeersdeelnemers. Zo ontstond de campagne ‘Help Brabant mee op weg naar nul verkeersdoden’.
Ieder jaar ligt de focus op een kwetsbare groep verkeersdeelnemers. 2014 staat in het teken van jonge mensen achter het stuur. Bestuurders van 18 tot en met 24 jaar.

Land van Cuijk
De vijf gemeenten in het Land van Cuijk hebben, in samenwerking met de politie, de handschoen opgepakt en willen hun steentje bijdragen aan de nul-verkeersdodencampagne. Met een speciale actiedag wordt bij jongeren aandacht gevraagd voor het belang van veilig aan het verkeer deelnemen. Specifieke doelgroep: jongeren tussen de 18 en 24 jaar in het bezit van een rijbewijs.

Actiedag
Op woensdag 11 juni as., tussen 16.00 en 21.30 uur is het JVC-terrein, Sportlaan 7 te Cuijk, ingericht met verschillende verkeersactiviteiten. Jongeren kunnen ervaren wat er gebeurt als men de controle over de auto verliest. Men krijgt tips om dit te voorkomen. Ook zijn er  demonstraties met ambulanceen politievoertuigen, de ongevallendienst van de politie en kunnen belangstellenden ervaren hoe het is om een vrachtwagen te besturen. Uiteraard wordt ook informatie verstrekt over belangrijke thema’s in het verkeer zoals zichtbaarheid, remafstand, kwetsbaarheid verkeersdeelnemers etc. Verder zal aan de deelnemers worden gevraagd om aan te geven wat zij zelf belangrijk vinden op de weg. Zij kunnen deze boodschap meegeven aan alle andere weggebruikers.

Aanmelden
Jongeren kunnen zich aanmelden via de facebookpagina www.facebook.com/benjijeenroadhero of via een van de vijf gemeentelijke websites. Ieder tijdsblok van twee uur wordt onder deelnemers een iPad verloot. Ook rondom de facebookpagina zijn speciale acties gepland.