Deel dit artikel ‹ Terug

Italiaanse satire en winnaar Cannes "Reality" tijdens Matineebios

Geplaatst op: donderdag 22 mei 2014


Na ‘Amour’, winnaar van de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes (2012), draait Filmhuis Mill tijdens de Matineebios op vrijdagmiddag 6 juni de film ‘Reality’. Deze film won de Grote Juryprijs van Cannes in 2012. Reality is een Italiaanse satire waarin een visboer auditie doet voor Big Brother. Hij bereikt de eerste voorronde, waardoor zijn leven op z'n kop komt te staan. De regisseur, Matteo Garrone, maakte in 2008 het
veelgeprezen drama 'Gomorra'.

Luciano is een visboer uit Napels, die erg geliefd is in zijn buurt. Het is een vriendelijke man die nooit een gelegenheid voorbij laat gaan om zijn klanten en familieleden te amuseren. Op een dag halen zijn kinderen hem over om auditie te doen voor de populaire realityshow Big  Brother. Onder druk van zijn kinderen besluit hij mee te doen. Het idee dat Luciano beroemd zou kunnen worden, veroorzaakt grote opwinding in zijn familie en in de buurt. Alhoewel het Luciano zelf in het begin niet zoveel kan schelen, raakt hij toch geobsedeerd door de wereld van glitter en glamour. Langzamerhand verliest Luciano zijn grip op de ‘reality’.

Reality begint op vrijdagmiddag 6 juni om 14.00 u. De zaal is open om 13.30 u. Een kaartje kost € 4,- inclusief een kopje koffie of thee. Kaartjes voor de Matineebios kunt u reserveren via filmhuis@myllesweerd.nl. Gereserveerde kaartjes liggen dan klaar bij de kassa. Op de middag van de film zelf kunt u ook losse kaartjes aan de kassa kopen. Er zijn ook strippenkaarten verkrijgbaar.

Kijk voor meer informatie op www.myllesweerd.nl. Ook in het seizoen 2014/2015 biedt Filmhuis Mill weer een volledig filmprogramma.