Deel dit artikel ‹ Terug

Survivalrun Brabants Oerparcours zondag 25 mei in Mill

Geplaatst op: vrijdag 16 mei 2014


Op zondag 25 mei is er volop sport in Mill. Want naast de wielerwedstrijd onder de naam Kasteelronde, staat ook de survivalrun “Brabants Oerparcours” op het programma. Net als de vorige editie is de start en finish van deze laagdrempelige run bij Fitland XL aan de Hoogveldseweg en is het een survivalrun voor groot en klein. Maar ook voor de ervaren deelnemer aan dergelijke evenementen worden er wat extra uitdagingen in het parcours opgenomen. Ook voor publiek is dit een mooi evenement en gratis toegankelijk. Deelnemers aan dit Brabants Oerparcours starten zondag 25 mei in diverse groepen vanaf 11.00 uur.

Het Brabants Oerparcours is een laagdrempelige run en geschikt voor iedereen. Zowel de ervaren als beginnende sportieveling en kinderen (vanaf 10 jaar met begeleiding) kunnen hieraan deelnemen. Er is een maximum aantal deelnemers wat hier aan de start kan verschijnen. Informeer via de organisatie of deelnemen nog mogelijk is. Deelnemen kan als individuele, als duo, trio of als kwartet. Kosten bedragen 12,50 euro per persoon inclusief Oerparcours T-shirt.

Hulp
De organisatie van dit Brabants Oerparcours is in handen van Stichting Activiteiten Mill en het toeristische en recreatieve platform OntdekMill.nl. Daarbij hebben zij assistentie van tal van ervaren deelnemers aan dit soort evenementen. Daarnaast kan de organisatie nog altijd hulp gebruiken voor het helpen bouwen van hindernissen, het bemensen van deze hindernissen tijdens het Oerparcours en het daarna weer opruimen. Belangstelling hierbij uw hulp aan te bieden? Neem contact op met de organisatie.

Omroep Brabant
Tijdens het Brabants Oerparcours zal ook een cameraploeg van Omroep Brabant aanwezig zijn. Dat heeft alles te maken met de Brabantse Dorpen Derby waarvoor de Beweegtuin Mill finalist is. Deze Beweegtuin zal de basis van het Oerparcours worden met toestellen die permanent in de Groespeel en Kanaalzone geplaatst worden. Nu al heeft de Beweegtuin 10.000,-- euro gewonnen via de Dorpen Derby, maar wanneer men bij de beste 3 ideeën eindigt dan is er nog extra geld te winnen. Stem daarom ook op de Beweegtuin Mill via www.brabant.nl/dorpenderby of zie www.beweegtuinmill.nl. Stemmen kan tot 1 juni.

Meer informatie
Inschrijven voor het Brabants Oerparcours, vrijwilliger worden of meer informatie over deze survivalrun? Zie de site www.oerparcours.nl. Daar is ook een filmpje te zien met alle hindernissen die tijdens het Oerparcours geplaatst zullen worden. U kunt ook telefonisch contact opnemen met Hans Verhallen via tel. 06 – 10 72 03 51.