Deel dit artikel ‹ Terug

Bulldog-LT unplugged bij café Royal Mill

Geplaatst op: woensdag 14 mei 2014


Het zal een uniek optreden worden van Bulldog-LT op donderdagavond 29 mei (Hemelvaartsdag) in café Royal aan de Kerkstraat in Mill. Die avond staat er namelijk een try-out op het programma van deze rockers waarbij ze unplugged gaan spelen. Dit heeft men in het openbaar nog nooit gedaan en belooft dus voor zowel de heren muzikanten van Bulldog-LT als de bezoekers een unieke ervaring te worden. Dit alles is gratis toegankelijk en het unplugged optreden is van 20.00 uur tot 22.30 uur.

Hoe komt een band waarbij een stevige sound belangrijk is erbij dit te gaan doen? “Het idee om unplugged te spelen is eigenlijk als geintje geboren,” vertelt drummer Leon Claessens uit Mill. “Jeroen, onze gitarist, meldde via onze groepswhatsapp dat hij een akoestische gitaar had gekocht om zijn verzameling aan te vullen. Hierop werd meteen gereageerd door onze andere gitarist, Willy, dat hij ook in het bezit was van een akoestische gitaar, waarna ik eveneens meldde dat ik al jaren als drummer akoestisch speel.” Meteen werd er een afspraak gemaakt om de eerstvolgende repetitie de akoestische gitaren mee te nemen. “Na even gejamd te hebben werden we steeds enthousiaster. Na een paar repetities hadden we al een twintigtal nummers die geschikt waren voor een unplugged optreden.”
Omdat de heren zelf erg enthousiast waren over het resultaat, wilde men er graag mee naar een podium buiten de repetitieruimte. Leon: “Natuurlijk is dan een try-out op z'n plaats. Broer van Thiel van café Royal, die na de eerste berichtjes op Facebook enthousiast reageerde, was meteen bereid om ons hiervoor het podium te bieden.” En wat kan het publiek donderdag 29 mei verwachten? “Bulldog-Lt speelt dan weliswaar akoestisch, maar toch houden wij vast aan onze eigen muziekstijl classic rock en stevige blues.”

Kijk voor meer informatie over Bulldog-LT op hun website www.bulldog-lt.nl. Een overzicht van alle activiteiten in en rond café Royal is te vinden op www.caferoyalmill.nl