Deel dit artikel ‹ Terug

Van klooster tot club

Geplaatst op: dinsdag 13 mei 2014


Op zaterdag 31 mei organiseert Roepaen de eerste, in een reeks, club-avonden! Tijdens deze avonden brengen Nederlandse topmuzikanten een ode aan hun helden en draait een DJ tot in de late uurtjes de lekkerste plaatjes.

In samenwerking met Café de Hip (Deventer) en Café Pakhuis Wilhelmina (Amsterdam) zal Roepaen iedere maand een club-avond neerzetten. De tributes worden gedaan door gelegenheidsformaties met muzikanten uit bekende Nederlandse bands, zoals De Staat, Navarone, De Dijk en Anouk. Na het concert pakt een DJ het verder op en vult de avond verder in de stijl van de tribute.

Vorig jaar organiseerde Roepaen al de eerste editie van het Woodstock Festival, wat ook helemaal in het teken staat van odes aan oude helden. Toen speelde er o.a. muzikanten van Hallo Venray, De Dijk, Alquin en Bettie Serveert. De binnenplaats van het klooster werd omgetoverd tot een waar flowerpower-paradijs, met veel kleur, vuurkorven en een relaxed sfeertje. Ook tijdens de club-avonden wil de organisatie de zaal transformeren in een bepaalde stijl, om het ultieme 60’s & 70’s sfeertje te creëren.

De eerste editie in de reeks club-avonden is de Chic Le Freak Night op zaterdagavond 31 mei. Nile Rodgers en Bernards Edwards werden op nieuwjaarsnacht in ’77 geweigerd bij de befaamde club Studio 54, waarna in de nachtelijke uurtjes ‘Le Freak’ werd geschreven. De hit die de band Chic tot een legende van de disco maakte. 31 mei gaan we even terug in de tijd en tovert de organisatie de zaal om tot Roepaen’s Studio 54. Een avond terug naar de groovende moves, weelderige permanentjes en plateauzolen van de seventies. Op het programma staat een tribute to Chic met Beatrice van der Poel (Beeswamp), Vera van der Poel (Mimezine), Jac Bico (Hennie Vrienten), PP Everts (Gigantjes), Bartel Bartels (Professor Nomad), Stephan van der Meijden (Independent). Na de ode aan Chic, draait DJ Tony Terrific de lekkerste funk, pop, rock en dance van de afgelopen 50 jaar!

www.roepaen.com