Deel dit artikel ‹ Terug

Kap en Verjonging in de Boswachterij Sint Anthonis.

Geplaatst op: dinsdag 13 mei 2014


Staatsbosbeheer gaat de bossen anders beheren dan voorgaande jaren.
 
Op dinsdag 20 mei organiseert Staatsbosbeheer een bosexcursie.
Start en einde van de excursie van 18.30 uur tot 20.30 uur op de parkeerplaats aan de Peelvenweg. Dit is de ingang van de Boswachterij aan de Gemertseweg. Komende van Boxmeer richting Elzendorp afslag Peelvenweg. Doel van de bosexcursie is omwonenden en geïnteresseerden uitleg te geven op het veranderende bosbeheer. Excursie is gratis.
Voor aanmelden: Email: g.duuren@staatsbosbeheer.nl

Wie regelmatig in de Boswachterij Sint Anthonis komt om te wandelen of fietsen heeft wellicht opgemerkt dat er op verschillende plaatsen grotere oppervlakten bos zijn gekapt.
Voor het kappen van deze oppervlakten heeft Staatsbosbeheer een gegronde reden.

Aan het eind van de vorige eeuw was er weinig aanleiding om kaalkap of groepenkap toe te passen in het bos. Het bos komt nu in een fase waar een ander of aangepast beheer noodzakelijk is. Het dunnen en geleidelijk omvormen van verschillende bospercelen zal via een ander beheer gaan plaats vinden. Daarbij zal er de nodige aandacht zijn voor realisatie van de gewenste boomsoortensamenstelling. Ook wordt rekening gehouden met markante bomen langs paden en wegen die een belangrijke rol spelen voor de beleving van het bos. Samen gaan wij met u op pad om in het bos het veranderende
bosbeheer te vertellen.