Deel dit artikel ‹ Terug

Uniek: musi-signeren in boekhandel Van Dinter Media in Boxmeer

Geplaatst op: maandag 12 mei 2014


Op zaterdag 17 mei vindt er een bijzondere activiteit plaats in de Boxmeerse boekhandel Van Dinter Media. Signeersessies zijn er wel vaker in dé boekhandel van de regio, maar dit keer wordt het signeren van een roman gecombineerd met een muzikaal optreden van een band waarin de auteur zelf speelt.

Journalist Geurt Franzen debuteert deze maand met de roman Duiveldans. Franzen speelt echter ook gitaar in de Boxmeerse band The Allyway. Die band speelt zaterdagmiddag 17 mei, tussen 14.00 en 15.00 uur, bij Van Dinter Media een vijftal nummers. Stuk voor stuk  geschreven door de auteur zelf waarbij hij zich liet inspireren door thema's uit het boek zelf. Tussen twee sets door zal Franzen zijn roman Duiveldans signeren. Van Dinter Media is te vinden aan de Koorstraat 61 in Boxmeer.

"Best uniek, zeggen Frans van Dinter en Martien Peters van Van Dinter Media. "We hebben hier regelmatig auteurs uit de regio te gast voor signeersessies. Maar een optreden van een bandje tussen de boekenschappen en -tafels, dat vinden we toch wel heel bijzonder. We houden wel van een beetje reuring in de tent, ons is iets niet snel te gek. Dat de liedjes die gespeeld worden ook nog eens betrekking hebben op het boek zelf, is toch wel heel speciaal. Als kwaliteitsboekhandel moet je je in deze tijd zien te profileren. Met service natuurlijk, maar ook met leuke dingen voor de klant."

Duiveldans speelt zich af in de jaren veertig van de vorige eeuw, in het oosten van Brabant. Een jonge vrouw zit klem tussen de raderen van de tijd. In haar buik groeit een kind waarvan de verwekker niets wil weten. Net zo min als haar tirannieke broer die haar uit de ouderlijke woning heeft gezet. De roman gaat over het maken van keuzes in een door oorlog getekend decennium, waarin vrije keuzes niet bestaan. Waarin elke vrije gedachte door kerk, gemeenschap en familie wordt vermorzeld. Waarin ook de Duitse bezetter groot en klein voor een keuze plaatst.

Duiveldans, Geurt Franzen, Uitgeverij Aspekt Soesterberg, 370 blz, 19,95 euro, ISBN 9789461535023
Bij de roman hoort een website (www.duiveldans.nl) met aanvullende informatie over thema's en motieven van de roman.