Deel dit artikel ‹ Terug

Toeristische Ontmoetingspunten voor gastvrij onthaal

Geplaatst op: woensdag 7 mei 2014


Het Land van Cuijk wordt steeds bekender onder toeristen. Dat is niet verwonderlijk, onze regio heeft ook veel te bieden. Nieuw zijn de Toeristische Ontmoetingspunten die tijdens de Paasdagen voor het eerst in gebruik werden genomen. Ontmoetingspunten waar de toerist gastvrij onthaald wordt en waar deze wegwijs wordt gemaakt in ons mooie Land van Cuijk.
Een aantrekkelijke regio waar de toerist nog gastvrijer onthaald kan worden, dat is de gedachte achter de nieuwe Toeristische Ontmoetingspunten. Daarvan zijn er inmiddels 25 in het Land van Cuijk. Ontmoetingspunten waar toeristen en inwoners terecht kunnen voor uitgebreide informatie over de regio.

De Toeristische Ontmoetingspunten zijn in plaats gekomen van de bekende VVV-kantoren. Waren die niet goed genoeg meer? Jawel. Maar de praktijk leert toch dat de bezoekersaantallen terugliepen. En er is al heel veel informatie beschikbaar via internet. De zoekende toerist heeft echter toch vaak net dat beetje meer informatie nodig dat niet via internet te vinden is. En wat is dan logischer om die informatie daar aan te bieden waar de toerist toch al komt, bijvoorbeeld bij een museum, een hotel, een camping of een galerie. Ook daar kan de toerist informatie krijgen, in een persoonlijk gesprek en geheel op maat door gastheren of –vrouwen die de regio op hun duimpje kennen. Veel VVV-vrijwilligers hebben de overstap gemaakt en zijn nu verbonden aan een Toeristisch Ontmoetingspunt. Daar geven zij, onder het genot van een kopje koffie, de persoonlijke informatie die de toerist wenst. Natuurlijk kunt u, als inwoner van de regio hier ook uw vragen stellen.

Afgelopen Paasdagen, bij de aanvang van het nieuwe toeristische seizoen, waren de Toeristische Ontmoetingspunten voor het eerst officieel in gebruik. Om de eenheid en herkenbaarheid te vergroten zijn de Toeristische Ontmoetingspunten voorzien van een groene rozet met het opschrift Land van Cuijk. Ook het groen-geblokte motief is een herkenbaar element bij de Toeristische Ontmoetingspunten.

In de gemeente Mill en Sint Hubert kunt u terecht bij de volgende Toeristische Ontmoetingspunten:

Grandcafé, rest. ’t Centrum
Kerkstraat 4, 5451 BM MILL
Tel. 0485-451904. info@grandcafehetcentrum.nl

Bezoekerscentrum/logement Valkhoeve
Valkweg 11, 5451 PX MILL
Tel. 0486-431224. Info@devalkhoevemill.nl

Pleisterplaats FF Pauze
Paulweg 16, 5451 NG MILL
Tel. 0485-451242, Info@ffpauze.com

Fitland Mill
Hoogveldseweg 1, 5451 AA MILL
Tel. 0485-477210. info@dormylle.nl

Groepsaccommodatie De Nieuwenhof, Mill
Nieuwenhofweg 5, 5451 GG MILL
Tel. 06-36140330. info@groepsaccommodatiedenieuwenhof.nl

Restaurant & Bowling Erica
Wanroijseweg 95, 5454GZ SINT HUBERT
Tel. 0485 – 454790. info@bowlingerica.nl