Deel dit artikel ‹ Terug

Proeverij in de Wei (Smaakparels) | zondag 18 mei | 13.00 uur | gratis toegang

Geplaatst op: woensdag 7 mei 2014


In de afgelopen maanden is door een aantal enthousiaste ondernemers uit de regio Maasduinen hard gewerkt aan een bijzondere smaakattractie in de Top van Limburg. Ruim twintig bedrijven in landbouw, recreatie en horeca presenteren zich vanaf deze zomer gezamenlijk als Smaakparels, DE smaakattractie van Nederland. Op zondagmiddag 18 mei kun je ze allemaal leren kennen tijdens een feestelijke proeverij bij klooster Roepaen!

De verschillende Smaakparels bieden het hele jaar door activiteiten rondom het proeven en beleven van de streek. “We richten ons met Smaakparels op toeristen en dagjesmensen op zoek naar een gezellige dag uit”, vertelt Linette Mak namens de organisatie Stichting Top van Limburg (i.o.). “De aangesloten bedrijven bieden allerlei bijzondere smaakactiviteiten. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld leren wecken in het Siebengewald of kruiden voor in de thee gaan plukken in Wellerlooi. Maar er zijn ook bedrijven waar je op koe-safari kan gaan, een boeren high tea kunt nuttigen of kan proeven van ‘kunstwijn’.

De Smaakparels zijn 18 mei aanwezig bij klooster Roepaen en laten bezoekers heerlijke hapjes uit de regio proeven. De proeverij is van 13.00 tot 16.00 uur en deputé P. van der Broeck van de provincie Limburg zal het evenement officieel openen om 13.30 uur. Toegang en hapjes zijn gratis!
www.roepaen.com