Deel dit artikel ‹ Terug

Professioneel gelegenheidstrio geeft koffieconcert in theater Myllesweerd

Geplaatst op: vrijdag 2 mei 2014


Op zondagmiddag 18 mei zullen Pip van Steen (dwarsfluit), Marcel Siebers (piano) en Herman van Teffelen (trompet en bugel) een  koffieconcert geven. Twee van hen, Marcel Siebers en Pip van Steen, traden in januari van dit jaar al op in theater Myllesweerd met het Gulden Euro Trio. De drie beroepsmuzikanten hebben hun sporen in de muziekwereld inmiddels ruimschoots verdiend.

De drie muzikanten staan garant voor een koffieconcert van hoog niveau. Pianist Marcel Siebers is fulltime musicus. Hij is werkzaam als  beiaardier in de gemeente Cuijk en Venlo, kerkmusicus voor de Willibrorduskerk in Mill en pianodocent voor Muzelinck (centrum voor de kunsten). Daarnaast geeft hij ook als zelfstandige pianoles in zijn eigen muziekstudio in Cuijk. Marcel schreef ook verschillende composities voor diverse instrumenten en ensembles. Een aantal van zijn beiaardwerken werd zelfs met een internationale prijs bekroond en in 2008 ontving hij de Cultuurprijs van Cuijk. Het jaar daarop ontving hij een onderscheiding omdat hij veertig jaar actief was als kerkmusicus.

Herman van Teffelen
Trompettist en dirigent Herman van Teffelen verzorgt regelmatig solo-optredens op trompet. Hij trad na de middelbare school vervroegd in militaire dienst om als trompettist toe te treden in het muziekkorps van de kapel van de Koninklijke Luchtmacht. Hij was daar later voor langere tijd trompettist en plaatsvervangend dirigent. Hij studeerde gedurende die tijd ook trompet op het Conservatorium in Arnhem. Later startte  Herman een eigen lespraktijk voor klein koper en werd hij dirigent van verschillende muziekverenigingen. Ook was hij medeoprichter van de regionale muziekschool ‘Get Vibes’. In 2001 rondde Herman de studie ‘HaFa directie’ aan het Conservatorium in Rotterdam af.

Pip van Steen
Pip van Steen studeerde dwarsfluit aan het Conservatorium in Arnhem en vervolgde zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met het accent op zowel klassieke als jazzmuziek. Hij is docent aan ‘de Lindenberg’ in Nijmegen en ‘de Stroming’ in Wijchen. Ook componeert hij fluitmuziek en zijn er diverse van zijn gecomponeerde trio’s en kwartetten uitgegeven. Hij treedt daarnaast op onder de naam ‘Willem 2’ met gitarist Will Derks. Pip was jurylid van het ‘Benelux fluitconcours’ en van het ‘compositieconcours onder auspiciën’ van ‘Flutonicon’ in Alkmaar. Ook speelt hij regelmatig met organist Berry van Berkum.

Programma
Tijdens het koffieconcert speelt het gelegenheidstrio een mix van barok (onder andere Telemann en Purcell), klassieke muziek en jazz in combinatie met ‘easy listening'-muziek. Daarnaast vertolken zij enkele werken voor fluit en piano, die door Pip of Marcel geschreven zijn. Ook zullen zij het bekende Schindler’s List, van John Williams, ten gehore brengen. Zij zullen nummers als duo of als trio opvoeren en ieder van hen zal ook een solostuk voor zijn rekening nemen. Een deel van het programma wordt omlijst door videobeelden.

Het koffieconcert begint op zondag 18 mei om 15.00 u. Een kaartje kost € 12,50,- inclusief een kopje koffie of thee. Kaartjes kunt u tot één week voor de voorstelling reserveren via theater@myllesweerd.nl. Daarna zijn ze verkrijgbaar aan de balie van Myllesweerd of op de avond van de voorstelling zelf. Ook in het theaterseizoen 2014/2015 biedt theater Myllesweerd weer een programma aan.

myllesweerd.nl
Kerkstraat 3, Mill