Deel dit artikel ‹ Terug

In de schijnwerpers: Werk van de fotograaf Manne Mannes!

Geplaatst op: donderdag 1 mei 2014


Beste kunstliefhebber,

Kunsthandel Gennep presenteert u deze maand het werk van de fotograaf Manne Mannes!
Ter gelegenheid hiervan zullen op zondag 25 mei a.s. van 10.30 uur tot 17.30 uur de werken van deze fotograaf centraal staan in de galerie.

Wat kan ik over mijn werk en mijn werkwijze zeggen:
Al mijn hele leven fotografeer ik, vanaf mijn 14e jaar. Hoofdzakelijk fotografeerde ik toentertijd landschappen en straatbeelden. Echter de laatste 5 jaar ben ik me steeds meer en meer gaan toeleggen op de modelfotografie, maar dan wel de geënsceneerde fotografie. Ik wil zelf alles kunnen bepalen en wil het thema zo uitvoeren zoals ik het ervaar en wil overbrengen. Daarbij speelt het model een belangrijk onderdeel, maar blijft slechts onderdeel van het totaalbeeld. En vormt dus niet alleen het hoofdbestanddeel van de uiteindelijke plaat, maar wordt opgenomen in het totale.
Mijn werk heeft soms wel eens iets diepliggendere betekenis dan alleen datgene wat je waarneemt. In relatie met de titels word je toch enigszins op het pad gezet, waarom het beeld zo is uitgevoerd en wat de mogelijke inhoud zou kunnen betekenen. Werken met het licht om een bepaalde sfeer op te roepen zijn dan de belangrijkste onderdelen van het werk, met daarnaast humor en sarcasme. Af en toe wat theatraal, dan weer provocerend, en ook weer het weergeven van de natuurlijk schoonheid.

Dus kom allen naar onze Woonkamergalerie gelegen aan de Burg. Gilissenweg 57 te Gennep om de unieke werken van Manne Mannes en onze andere kunstenaars te bezichtigen waaronder Peter Diem, Herman Brood, Peter Hermans, Eric Simons, Cornelis Schouten, Elsbeth Roest en Ans en Ton Rijkers! U kunt ook alvast een kijkje nemen op onze website www.kunsthandel-gennep.n l want daar krijgt u ook nog het werk te zien van Karel Appel, Corneille, Rob Scholte, Peter Donkersloot, Clemens Briels, Robert Keller, Paul Kok, Bert Maurits, Paul Megens, Raymond van den Berg, Lizan van Dijk, Almie Willems, Saskia Spitz, Herma Ardesch, Jocke Overwater, Thea Vos, Marina Kulik, Erlinde Ufkes
Stephanus e.a.!

Wij zijn zeven dagen per week geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdagavond ook nog van 18.00 uur tot 21.00 uur.
www.kunsthandelgennep.nl