Deel dit artikel ‹ Terug

Leer zeilen Bij Ceulemans

Geplaatst op: woensdag 30 april 2014


Zeilen hoort bij Nederland als fietsen en schaatsen. En het is gemakkelijk te leren. Bovendien is het gezellig als dat in groepsverband gebeurt Bij Ceulemans, een bijzondere accommodatie aan de Kraaijenbergse plassen bij het Brabantse dorpje Beers, onder de rook van Nijmegen.

Voor mei en juni staan er weer instructieve zeilweekeinden op het programma. Twee voor jongeren, twee voor ouderen. Uitvalsbasis vormt het verbouwde boerderijcomplex dat vorig jaar pal aan het water geopend werd.

Er liggen zogenaamde “polyvalken” klaar om de kneepjes van het zeilen binnen de kortste keren onder de knie te krijgen. Dat gebeurt met behulp van ervaren instructeurs. De cursus duurt twee dagen, steeds van 10.00 tot 17.00 uur. Er is alle gelegenheid om Bij Ceulemans te overnachten. Het complex biedt maximaal ruimte aan tweemaal dertig personen.

De zeilweekeinden staan voor volwassenen op het programma van 17-18 mei en 14-15 juni. Voor jongeren (van 10 tot en met 16 jaar) zijn 24-25 mei en 28-29 juni gereserveerd. Er dan zijn er tijdens de zomervakantie ook nog de zeilmidweken van enkele dagen voor jongeren. Die staan voor de periode 14 juli tot en met 22 augustus op agenda.

Om straks op eigen houtje of samen met anderen verantwoord met een boot door het water te kunnen klieven zijn kennis en vertrouwen nodig. Die basisbeginselen vormen het uitgangspunt van het programma dat tijdens de zeilweekeinden Bij Ceulemans geboden wordt. Na de cursus ligt het rijke Nederlandse waterland open om onbezorgd te kunnen zeilen. Te beginnen op de Kraaijenbergse plassen, maar aansluitend is er onder andere de Maas met tal van watersportgebieden.

Voor meer informatie over kosten en inschrijven; kijk op onze website www.bijceulemans.nl/zeilles.