Deel dit artikel ‹ Terug

Uitnodiging dodenherdenking Mill en Sint Hubert

Geplaatst op: dinsdag 29 april 2014


Namens het gemeentebestuur van Mill en Sint Hubert heeft het Comité 4 en 5 mei de eer u uit te nodigen voor de samenkomst ter herdenking van de gesneuvelde militairen en omgekomen burgerslachtoffers ten gevolge van de gevechtsacties op 10 en 11 mei 1940 te Mill, nu 74 jaar
geleden.

We herdenken de slachtoffers van geweld en oorlogen waarbij Nederland als deelnemer, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog,  betrokken was en is bij vredesmissies overal ter wereld. Het Comité nodigt hierbij ook speciaal de vele veteranen uit de gemeente uit, oud en vooral ook jong, zoals we die de afgelopen jaren hebben mogen begroeten tijdens de door de gemeente georganiseerde Nationale Veteranendagen.

Met de herdenking te Mill op zondag 4 mei wordt aangesloten bij de Nationale Herdenking. De herdenking begint om 19.00 uur met een dienst in de St. Willibrorduskerk, waarvoor een ieder wordt uitgenodigd. De plechtigheid bij het monument aan de Langenboomseweg begint  aansluitend om ongeveer 19:45 uur.

Aan de herdenking werken mee: de Koninklijke Landmacht, muziekvereniging Ons Genoegen uit Sint Hubert, basisschool De Klimop uit Wilbertoord, het gemengd koor Laus Deo, Scouting Mill en Scouting Langenboom.

PROGRAMMA:
18.15 uur: ontvangst in het cultureel centrum Myllesweerd, Kerkstraat 3 te Mill
19.00 uur: herdenkingsdienst in de St. Willibrorduskerk aan de Kerkstraat te Mill
19.30 uur: verplaatsing naar het oorlogsmonument aan de Langenboomseweg
19.45 uur: aanvang herdenkingsplechtigheid met dodenappèl, gevolgd door de eerste kranslegging en signaal ‘taptoe’
20.00 uur: twee minuten stilte met vervolgens het Wilhelmus; daarna de herdenkingsrede van de burgemeester, het vervolg van de kranslegging, het voorlezen van een gedicht door een leerling van basisschool De Klimop en ter afsluiting het defilé
ca. 20.30 uur: opstellen voor de verplaatsing terug naar Myllesweerd waar nagepraat kan worden onder het genot van een kop koffie.

Wij hopen u op zondag 4 mei te mogen begroeten,
Comité 4 en 5 mei gemeente Mill en Sint Hubert