Deel dit artikel ‹ Terug

Controle op wildcrossen De Hondsbergen

Geplaatst op: maandag 28 april 2014


Zondag 27 april zijn 3 wildcrossers bekeurd in het bosgebied De Hondsbergen (Lactaria) in Overloon/Vierlingsbeek. Dit gebeurde tijdens een handhavingactie op wildcrossen, in samenwerking met de projectgroep SSiB (Samen Sterk in het Buitengebied), waarin de gemeente Boxmeer deelneemt.
Reden van de controle was de vele overlastmeldingen vanuit de gemeenschap en de gemeente Boxmeer. Overlast, veroorzaakt door bestuurders van crossmotoren en quads, al dan niet in groepsverband. Er worden hierdoor veel vernielingen aangericht aan de natuur, hekwerken etc. Ook vindt hierdoor verstoring van de flora en de fauna plaats. Beplanting wordt kapot gereden en de dieren worden verjaagd door het lawaai. Ook wandelaars voelen zich op de paden niet meer veilig.

De projectgroep zal deze actie in de toekomst voortzetten, om de overlast van wildcrossen in de bosgebieden terug te dringen. De boete bedraagt € 180 per overtreding.

Het project Samen Sterk in het Buitengebied is een samenwerking tussen de provincie, 36 gemeenten, de waterschappen, politie, Staatsbosbeheer, Brabants Landschap, Natuurmonumenten en de Nieuwe voedsel- en Waterautoriteit.
Het project is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van het buitengebied, door het voorkomen van overtredingen en het vergroten van de pakkans. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om het dumpen van afval, wildcrossen in natuurgebieden, stroperij en illegale lozingen in bodem en oppervlaktewater.
De handhavingactie van afgelopen zondag is één van de acties die vanuit het project zijn opgepakt.

Meldingen van onder andere dumpen van afval, wildcrossen in natuurgebieden, stroperij en illegale lozingen? 0900 - 996 54 32 (lokaal tarief).