Deel dit artikel ‹ Terug

Expositie in galerie 't Aambeeld in Wanroy

Geplaatst op: donderdag 24 april 2014


Op zaterdag en zondag 10 en 11 mei en zaterdag en zondag 17 en 18 mei 2014, tussen 10.00 uur en 16.00 uur vindt er een expositie plaats in galerie het Aambeeld, Lepelstraat 19a in Wanroij.

Daar exposeren de winnaars van de amateurkunst manifestatie die op 30 maart gehouden werd in de Kloosterhof in Beers. Die manifestatie wordt jaarlijks georganiseerd door serviceclub “Raam en Maas”. De opbrengst gaat volledig naar het goede doel en wordt door de Wilde Ganzen verdubbeld. Dit jaar was dat een dovenschool in Jiboro, Gambia.

De winnaars zijn Adrie de Backer en Lin Hageman.
Adrie de Backer uit Mill, hobbykeramist. In 1973, was hij docent bouwtechniek op de LTS in Mill en heeft in Maastricht een applicatiecursus handvaardigheid gevolgd. Daar is zijn liefde voor dit materiaal ontstaan. Met klei kun je vrijwel elke vorm maken, je kunt materiaal toevoegen of wegnemen al naar gelang je fantasie. Adrie is autodidact. Na een cursus modelboetseren die door Marcel Joosen op de Meander werd gegeven is hij de laatste jaren (VUT en pensioen) intensief bezig met het maken van keramiek. Adrie is ook teamleider van een boetseergroep van het Senioren Hobby Centrum in Mill.

Lin Hageman (1942) uit Nijmegen. Lin heeft ruim 10 jaar geleden lessen gevolgd in intuïtief schilderen bij Noud van de Ven aan de Lindenberg in Nijmegen. Verder is zij in de leer geweest bij Jan de Kok te Culemborg. In de loop der jaren heeft Lin een eigen techniek ontwikkeld. Zij beschildert haar doeken laag op laag om meer kleurintensiteit te creëren. Soms bewerkt zij het oppervlak door middel van vegen en/of krassen, waardoor de verschillende lagen zichtbaar worden. En naast acrylverf gebruikt Lin pigmenten, papier, zand en andere materialen. Uiteindelijk ontstaat er een ‘beeld’ dat vaak zijn oorsprong vindt in symbolen uit oude culturen. De natuur is ook een belangrijke inspiratiebron, welke zij op abstracte wijze vorm geeft.

Ook een van de winnaars van 2013, Hanneke Vreede exposeert in ’t Aambeeld. Haar passie met glas. Haar huis was een uitdaging om glas in lood raampjes te maken. Zij is ongeveer 6 jaar geleden begonnen met tiffany en glas in lood. Door met glas veel bezig te zijn ontstond steeds meer de passie voor wat je allemaal met glas kunt. Zij is de uitdaging aangegaan met glasfusen(versmelten). De kleuren van het glas inspireren haar enorm, het blijft boeiend om steeds weer opnieuw iets uit te proberen om een ander resultaat te krijgen. Zij speelt graag met de kleuren en vormen van glas om zo een abstract object te creëren.

Deze amateurkunstenaars maken prachtig werk. Het is dan ook voor iedereen de moeite waard om op 10 of 11 mei en op 17 of 18 mei de galerie te bezoeken.

Voor meer informatie Ebrecht van Driel 0485-452705