Deel dit artikel ‹ Terug

Jong gedanst = Oud gedaan in vierlingsbeek

Geplaatst op: woensdag 23 april 2014


Op 14 mei 2014 gaan 320 kinderen van de basisschool Laurentiushof te Vierlingsbeek samen met hun opa’s en oma’s en alle leden van de Katholieke bond van Ouderen een dans instuderen en deze om 11.30u presenteren.

Onder deskundige begeleiding van dansinstructeurs en het jeugdorkest uit Vierlingsbeek wordt het Beks Volkslied letterlijk en figuurlijk in een nieuw jasje gegoten.
Wanneer de kerkklokken luiden verzamelt jong en oud zich op het plein tussen school en kerk en zullen de generaties samensmelten tot een prachtige Symphonica in Sporto.
Er wordt gedanst en gezongen door jong en oud; de onbezorgdheid en de levenslust van kinderen met als contrast de levenservaring en wijsheid van de ouderen en de opa’s en oma’s. “Samen in beweging met elkaar, dat is leefbaarheid”; aldus Margriet Verheijen van Basisschool Laurentiushof.
Iedereen is welkom om 11.30u in Vierlingsbeek. Het is voor de organiserende clubs een uitdaging om ook alle bezoekers in beweging te krijgen.

De activiteit is een onderdeel van Symphonica in Sporto:
Sport- en Cultuurverenigingen uit Vierlingsbeek en Groeningen organiseren samen beweegactiviteiten het hele jaar door. 25 verenigingen hebben hun talenten gebundeld en hieruit zijn 12 geweldige activiteiten ontstaan die in 2014 en 2015 worden georganiseerd. Jong Gedanst= Oud gedaan, is de tweede activiteit van dit sportieve en culturele leefbaarheidsproject. Basisschool Laurentiushof, Stg. Doejemee en de KBO gaan de uitdaging aan om nog meer mensen in beweging te krijgen dan de 351 die echt in beweging kwamen op 18-4-2014 bij Mens v/s Paard bij Woonzorgboerderij de Hultenhoek te Groeningen. “Wij gaan voor de 600”; aldus Ellen Smits van stg. Doejemee.

Finalist Brabantse dorpenderby
Symphonica in Sporto is een van de negen finalisten van 82 inzendingen van de Brabantse Dorpenderby. De provincie Noord-Brabant wil samen met de bewoners ervoor zorgen dat het goed toeven blijft in de dorpen. Met de Dorpen Derby stimuleert en ondersteunt de provincie de betrokkenheid van de inwoners bij hun eigen dorp. Iedere zondag zijn via Omroep Brabant de ontwikkelingen van de 9 finalisten te volgen. De winnaar van de Dorpenderby ontvangt een bedrag van € 25.000,- voor besteding aan de leefbaarheid van het dorp.
Stem op Symphonica in Sporto via www.brabant.nl/dorpenderby

Meer info over Symphonica in Sporto:
www.facebook.com/symphonicainsporto
www.twitter.com/symphonicainspo
www.vierlingsbeek-groeningen.nl/bkse-biercantus/symphonica-in-sporto