Deel dit artikel ‹ Terug

Eerste paal ophaalbrug Steegstraat Linden

Geplaatst op: donderdag 17 april 2014


Cuijk, 17 april 2014 - Op dinsdag 22 april aanstaande slaan wethouder Jeroen Joon van de gemeente Cuijk en de heer Peter van Boekel van JV Dommelsvoort gezamenlijk de eerste paal voor de realisatie van de ophaalbrug in het plan Waterpark Dommelsvoort. Het betreft de definitieve brug die Linden en Beers met elkaar verbindt. Deze brug vervangt de tijdelijke brug, die in verband met de zandwinning noodzakelijk was.

Dommelsvoort
Van Boekel Zeeland realiseert de brug in opdracht van de JV Dommelsvoort, de ontwikkelaar/initiatiefnemer van het waterpark Dommelsvoort. De brug aan de Steegstraat is onderdeel van de recreatieve gebiedsontwikkeling Waterpark Dommelsvoort, waarvan de start voor medio 2015 staat gepland. De brug zal omstreeks 1 juli 2014 gereed zijn, zodat de wandelaars van de Nijmeegse 4daagse dit jaar over de nieuwe brug zullen wandelen.

Raadsbesluit
Op 1 november 1999 heeft de gemeenteraad van Cuijk besluit genomen tot de nadere uitwerking van het huidige Waterpark Dommelsvoort. Het Waterpark zal gaan bestaan uit 500 tot 700 recreatiewoningen, een jachthaven, hotel Aqua Fitland, groepsaccommodatie bij Ceulemans en andere recreatieve en commerciële voorzieningen.