Deel dit artikel ‹ Terug

Vrolijk Pasen in Zoo Parc Overloon!

Geplaatst op: dinsdag 15 april 2014


Het Paasweekend staat alweer voor de deur. In Zoo Parc Overloon horen hier veel leuke en spannende activiteiten bij! Kinderen kunnen mee doen aan de speurtocht ‘Wie is de baas’, veren, vachtjes en schedels bekijken bij de Beestenboelkar, zich laten schminken als Paasei en meeleven met het spannende avontuur dat de dieren in de poppenkastvoorstelling beleven. Tijdens de Zoo-quiz kan er getest worden wie er beter heeft opgelet tijdens de rondgang door het park; de jongens of de meisjes? De Magic Zoo Show, de Zoo Times en de Cheetahkar mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Speciaal omdat het Pasen is krijgen een aantal dieren van de Paashaas een smakelijke Paastraktatie aangeboden!

Paastraktatie voor de dieren
De dieren van Zoo Parc Overloon worden niet vergeten dit Paasweekend. Om 13:30 uur staat er bij de stokstaartjes en wasberen een smakelijke Paastraktatie op het menu. Deze dieren zijn gek op gekookte en ongekookte eieren. De Paashaas heeft voor mooi beschilderde eitjes gezorgd en zal deze tijdens de Paasdagen voeren aan de dieren. Ook de neusberen (11:30 uur) en de zebramangoesten (12:00 uur) krijgen een lekker eitje aangeboden. Hoe lang zal het duren voordat de stokstaartjes het ei gevonden hebben en hoe snel krijgen de neusberen het ei open en kunnen ze gaan smullen van deze lekkernij?

Nieuwe en jonge dieren
Bij Pasen hoort nieuw leven, zo ook in Zoo Parc Overloon. Eerder dit jaar zijn vier zwarte zwanen geboren, ze zijn goed te zien en zwemmen parmantig achter hun vader en moeder aan in hun waterrijke verblijf. Ook de strohalibissen hebben jongen gekregen; door de oplettende bezoeker is te zien dat er af en toe een kopje boven het nest uit steekt.

Aankomend weekend mogen een aantal diersoorten nieuwe groepsgenoten verwelkomen. De neusberengroep bestaat straks uit drie mannen, bij de stokstaartjes wordt een nieuw vrouwtje geïntroduceerd en de mannelijke pauwen op de Aziatische Maidan krijgen gezelschap van twee vrouwelijke soortgenoten. In de gierenvolière is vanaf dit weekend ook een vrouwtjes roodpootseriema te bewonderen; zij zal binnenkort vergezeld worden door een mannetje.

Paasspeurtocht ‘Wie is de Baas?’
Kun jij zien wie er bij de dieren de baas is? Heeft het vrouwtje meer te vertellen of is toch het mannetje degene die het voortouw neemt. Of misschien gaat alles in goede samenspraak en harmonie? Door mee te doen aan deze nieuwe speurtocht komen kinderen erachter wie de eieren uitbroed bij de nandoes en wie er zorgt voor de opvoeding bij de dwergapen. De themaspeurtocht ‘Wie is de baas’ staat tot en met 31 mei in het park. De speurtochtformulieren zijn bij de kassa verkrijgbaar voor € 1,00 per formulier; deelnemers maken kans op een leuke prijs.

Openingstijden: oktober t/m april: 10:00 – 17:00 uur, mei t/m september 9:30 – 18:00 uur.
Entreeprijzen: volwassenen € 17,00, kinderen 3 t/m 11 jaar € 14,50
Zoo Parc Overloon, Stevensbeekseweg 19-21, 5825 JB Overloon tel.: 0478-640046 www.overloonzoo.nl