Deel dit artikel ‹ Terug

MENS v/s PAARD nog nooit vertoond!

Geplaatst op: maandag 14 april 2014


Op 18 april 2014 wordt de eerste spectaculaire ‘Symphonica in Sporto’ activiteit vanaf 18.30u georganiseerd bij Woonzorgboerderij de Hultenhoek, Hultenhoek 14 te Groeningen.

Paarden die voetballen tegen mensen. Paarden die touwtrekken tegen een man of twaalf. En paarden die tegen fietsers in actie komen om te bekijken wie het snelste is. Of wie springt verder: De mens of het paard? Olympia-ganger en coach van Symphonica in Sporto Imke Schellekens-Bartels gaat de uitdaging aan met dorpsfysiotherapeut Wouter van Dongen om zoveel mogelijk bezoekers in beweging te krijgen. Het wordt een super leuke activiteit voor jong en oud. Iedereen is welkom. De organisatoren van Mens v/s Paard zijn: Paardensportvereniging Valentinus, Stichting Doejemee en Woonzorgboerderij de Hultenthoek.

Symphonica in Sporto: wat is het ook alweer?
Sport- en Cultuurverenigingen uit Vierlingsbeek en Groeningen organiseren samen beweegactiviteiten het hele jaar door. 25 verenigingen hebben hun talenten gebundeld en hieruit zijn 12 geweldige activiteiten ontstaan die in 2014 en 2015 worden georganiseerd.
De dorps-battle in Vierlingsbeek en Groeningen gaat beginnen

De verenigingen uit Vierlingsbeek en Groeningen zijn nu aan zet. Ze gaan met en tegen elkaar de uitdaging aan om op een creatieve en sportieve manier zoveel mogelijk mensen bij hun activiteit in beweging te krijgen. De resultaten zijn na iedere bewegingsactiviteit te zien op de gigantische bewegingsmeter die bij de kerk van Vierlingsbeek is geplaatst. Het project eindigt in juli 2015 met een grande finale waarbij alle deelnemers, maar ook de overige dorpsbewoners samen in beweging komen. Een deskundige jury bepaalt welk koppel Symphonica in Sporto wint. Het project wordt gecoördineerd door de Dorpsraad Vierlingsbeek, Stichting Doejemee en Bibliobeek (Beek Beweegt).

Finalist Brabantse dorpenderby
Symphonica in Sporto is een van de negen finalisten van 82 inzendingen van de Brabantse Dorpenderby. De provincie Noord-Brabant wil samen met de bewoners ervoor zorgen dat het goed toeven blijft in de dorpen. Met de Dorpen Derby stimuleert en ondersteunt de provincie de betrokkenheid van de inwoners bij hun eigen dorp. Iedere zondag zijn via Omroep Brabant de ontwikkelingen van de 9 finalisten te volgen. De winnaar van de Dorpenderby ontvangt een bedrag van € 25.000,- voor besteding aan de leefbaarheid van het dorp.
Stem op Symphonica in Sporto via www.brabant.nl/dorpenderby

Meer info over Symphonica in Sporto:
www.facebook.com/symphonicainsporto
www.twitter.com/symphonicainspo
www.vierlingsbeek-groeningen.nl/bkse-biercantus/symphonica-in-sporto