Deel dit artikel ‹ Terug

Nieuw kinderboek van De Wereldboom

Geplaatst op: donderdag 10 april 2014


Op 21 april wordt om 14.00 uur op Lammetjesdag bij De Schutkooi het nieuwste kinderboek van De Wereldboom gepresenteerd: De melkspionnen. Een koe en een schaap zullen het boek onthullen.

Samenwerking
Het boek (7+) is geschreven door Monique van der Zanden en geïllustreerd door Helen van Vliet. Het bijzondere van De melkspionnen is, dat het spannende, avontuurlijke verhaal zich afspeelt bij De Schutkooi én dat het tot stand kwam in samenwerking met de Boxmeerse melkfabriek Globemilk.
De hoofd’personen’ in het full colour boek zijn Pitje en Mees: een schaap van de Wereldboomkudde en het kalf van het logo van Melky fruitmelk. Zij helpen professor Pepijn om in zijn melklaboratorium in het Vortum-Mullemse Avonturenbos twee spionnen te ontmaskeren.

Het boek komt tot leven!

De Wereldboom wil kinderen zichzelf en de aarde op een fantasievolle, creatieve manier laten ontdekken door middel van leesboeken en activiteiten.
Het schaap Pitje is in het echt te ontmoeten – kinderen kunnen op stap met herder Frank en zijn kudde, en daarna een werkstuk vilten van kleurige schapenwol. Verschillende groepen, o.a. schoolklassen, lieten kinderen op deze manier al kennismaken met de herkomst en verwerking van wol.
Met De melkspionnen pakt De Wereldboom daarnaast een andere keten op: die van melk. Wat is melk, waar komt melk vandaan en wat kun je ermee doen? Als activiteiten zijn ontwikkeld: pannenkoeken bakken op houtvuur, het (al succesvolle!) melklaboratorium en de ‘denktenk’.
De denktenk wordt samen met Globemilk georganiseerd en is een steeds wisselend panel waarin kinderen gedurende een middag op de fabriek nieuwe, gekke en spannende melksmaken kunnen bedenken, maken en uitproberen. Op 21 april kunnen tien kinderen een plaats in de eerste denktenk winnen door mee te doen aan de spionnenspeurtocht.

De melkspionnen is full color, hard cover en duurzaam gedrukt. Het kost € 8,50 en is te koop op Lammetjesdag (21 april 14.00 – 17.00 uur, De Schutkooi, Veerweg 3, Vortum-Mullem) of via www.dewereldboom.nl