Deel dit artikel ‹ Terug

Glazenhuis in Mill start 21 april

Geplaatst op: woensdag 9 april 2014


Van maandag 21 april tot en met zondag 27 april is er in Mill een Glazen huis te vinden. Dit Glazen huis staat op het kerkplein. Hierin leden van het team van Piets challenge die gedurende 6 dagen proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Alpe d’HuZes. Op maandag 21 april (2e paasdag) starten zij om 14.00 uur en gaan non-stop door tot zondag 27 april 14.00 uur. Gedurende 144 uur houden zij als team 2 fietsen draaiende, zolang u maar blijft sponsoren! Dat kan contant bij het Glazen huis of door geld over te maken.

Naast direct uw bijdrage doneren zijn er ook tal van acties en activiteiten waaraan u kunt deelnemen. Ook hiermee draagt u bij aan extra inkomsten voor Alpe d’HuZes. Deze activiteiten variëren van dineren waarbij u onbeperkt asperges kunt eten tot een all-in feestavond op Koningsnacht. Maar ook zijn er wandel- en fietstochten te maken en komen er nog ongetwijfeld tal van spontane activiteiten gedurende deze 6 dagen Glazen huis in Mill.

Team Piets Challenge
Het team bestaat uit: Mat van Sambeek uit Mill, Henri Verhoeven uit Haren (bij Ravenstein), Mary Verhoeven uit Zeeland, Marie-Louise Heis uit Zeeland, Karin Klamer uit Zeeland, Geertje Braks uit Mill en Haico van Deijne uit Zeeland. Mat, Henri, Karin en Haico gaan op donderdag 5 juni daadwerkelijk diverse malen de Alpe d’Huez op fietsen en Mary, Geertje en Marie Louise gaan de berg te voet bedwingen.

Start Glazen huis
Op maandag 21 april (2e paasdag) start om 14.00 uur het Glazen huis aan de Kerkstraat in Mill. Vanaf 13.30 uur is Bettie (bekend van Alpe d’HuZes en Omroep Brabant) aanwezig om de warming-up te verzorgen. Ook burgemeester Walraven van de gemeente Mill en Sint Hubert en burgemeester Bakermans van de gemeente Landerd zijn hierbij aanwezig.

Virtueel Alpe d’huez beklimmen
In het Glazen huis kunt u in die week zelf virtueel Alpe d’huez beklimmen. Uiteraard tegen betaling. Reserveer tijdig een van de beschikbare fietsen in het Glazen huis en doe actief mee aan het steunen van dit goede doel. Uiteraard kunt u ook vaker gedurende het Glazen huis een van de beschikbare fietsen reserveren. Kosten bedragen 25,-- euro per anderhalf uur.

Wandeltocht Klavertje 4
Op maandag 21 april kunt u vanaf 15.00 uur starten voor de wandeltocht Klavertje 4. Er zijn 4 routes beschikbaar van ieder 5 kilometer. Na iedere route komt u weer terug bij het Glazen huis waarna u kunt beslissen of u nog een route van 5 kilometer gaat lopen.
De routes zijn verkrijgbaar bij het Glazen huis op het kerkplein in Mill en deelnemen kost 2,50 euro (meer mag ook) per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis deelnemen. Uiteraard kunt u ook alle andere dagen een dergelijke route ophalen bij het Glazen huis en deze routes lopen.

Fietstocht Vur d’n donker tuus
Op woensdag 23 april kunt u tussen 13.00 uur en 19.00 uur starten voor de fietstocht “Vur d’n donker tuus”. Dit is een fietstocht van 25 kilometer en brengt u op de mooiste plekjes in Mill en omgeving. Start en finish is bij het Glazen huis op het kerkplein in Mill. Daar is de route verkrijgbaar. De kosten voor deze fietstocht bedraagt 2,50 euro (meer mag ook) per persoon, kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis deelnemen.

Asperges eten
Op donderdag 24 april en zaterdag 26 april kunt u vanaf 17.00 uur in restaurant ’t Centrum genieten van een aspergediner. Dit alles voor het goede doel, Alpe d’HuZes. Restaurant ’t Centrum is te vinden aan de Kerkstraat 4 pal naast het Glazen huis en is wereldberoemd om de uitstekende wijze van het bereiden van heerlijke asperges, dat op de oud Hollandse manier. Het diner bestaat uit aspergesoep en uiteraard asperges, aardappelen, ei en ham.
Reserveren, 25 euro per persoon exclusief drank, kan bij:
Marie-Louise Heijs via tel. 06 – 53 52 83 12

Willem en Maxima party
Op vrijdagavond 25 april is er in café zaal Royal aan de Kerkstraat in Mill een Willem en Maxima party. Dit is een all-in Koningsnacht party. Dat wil zeggen dat u voor een vast bedrag van 21.00 uur tot 01.00 uur kunt feesten, bier, fris en of wijn kunt drinken, 2 keer getrakteerd wordt op een hapje en om 23.30 uur is er tevens friet en zijn er frikadellen en kroketten. Dat alles uiteraard met de nodige sausjes.
De muziek is deze avond in handen van Bertie en John Lukano.
De toegangskaartjes voor deze all-in party kosten in de voorverkoop 25 euro per persoon en die avond aan de kassa 30 euro. Reserveren kan via:
Mat van Sambeek tel. 0485 – 455 280 of 06 – 53 98 45 72
Haico van Deijne tel. 0486 – 850 214 of 06 – 21 21 54 11

Lokale Omroep Mill
Gedurende het Glazen huis in Mill zal de Lokale Omroep Mill tal van speciale radio- en Tv-uitzendingen verzorgen. DJ’s en presentatoren van de L.O.M. nemen hiervoor ook een plekje in in het Glazen huis. Via o.a. het aanvragen van platen, tegen betaling, draagt ook de L.O.M. haar steentje bij aan het goede doel. Dagelijks verzorgen zij live radioprogramma’s van 10.00 uur tot 22.00 uur.

Koningsdag en Lenterie
Op zaterdag 26 april zijn er vanaf 10.00 uur activiteiten in het kader van Koningsdag in het centrum. Deze worden georganiseerd door Stichting Kinderfeesten Mill. Op zondag 27 april is er vanaf 11.00 uur ook een braderie in het centrum te vinden onder de naam Lenterie. Ook tijdens deze activiteiten is het Glazen huis volop in bedrijf.

Contact
Wilt u meer weten of een eigen actie aanmelden voor het Glazen huis tbv Alpe d’HuZes? Neem dan contact op met:
Mat van Sambeek tel. 0485 – 455 280 of 06 – 53 98 45 72
Haico van Deijne tel. 0486 – 850 214 of 06 – 21 21 54 11
Wilt u het goede doel, de strijd tegen kanker via Alpe d’HuZes financieel steunen? Dan kunt u uw bijdrage
overmaken op rekening: NL76 SNSB 0866 153888 (tnv Deijne HGM van)
Per mail kunnen uw reacties naar: hvdeijne@yahoo.com