Deel dit artikel ‹ Terug

Sex and the Zoo in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: vrijdag 6 februari 2009


Op zaterdag 14 februari en zondag 15 februari wordt in Zoo Parc Overloon om 13:30 uur de speciale Valentijnsrondleiding ‘Sex and the Zoo’ georganiseerd. Tijdens deze rondleiding staat de liefde in het dierenrijk centraal en komen de deelnemers alles te weten over hoe dieren elkaar verleiden en het hof maken, soms met gevaar voor eigen leven.

Valentijnsdag is dé dag om een geliefde te verleiden. Ook in het dierenrijk wordt er lustig op los geflirt, sommige dieren hebben de hofmakerij zelfs tot ware kunst verheven. Er wordt uitvoerig gedanst, met parfums rondgestrooid en sensueel gezongen. Ieder dier heeft zijn eigen tactieken om een partner te verleiden. Zo schuifelen flamingo’s verlegen naar elkaar toe, terwijl ze doen alsof ze voedsel zoeken. Mannelijke doodshoofdapen daarentegen gedragen zich als echte macho’s, door hun haren op te zetten waardoor ze breder lijken.

De hofmakerij is echter niet zonder gevaar: roofdieren liggen op de loer, sommige partners blijken niet zo liefdevol als ze zich voordoen en dieren lichten elkaar op. Zo maakt de bolaspin bijvoorbeeld een kleverige zijdebol die ruikt naar een vrouwelijke mot. Hierdoor worden mannelijke motten aangetrokken. Zodra het mannetje in de buurt komt gooit de bolaspin de kleefbol naar hem toe. Hij blijft aan de bol plakken en wordt opgegeten door de spin.

Sex and the Zoo vindt plaats op zaterdag 14 februari en zondag 15 februari, de rondleiding start om 13.30 uur. Aan de rondleiding zijn naast de entreegelden geen extra kosten verbonden.
advertentie