Deel dit artikel ‹ Terug

Musical Jungle Book met Graafs talent in theater Myllesweerd

Geplaatst op: vrijdag 4 april 2014


Op vrijdagavond 25 april speelt Opus One de musical Jungle Book in theater Myllesweerd. Jungle Book is een echte familievoorstelling voor kinderen van zes jaar en ouder, maar ook voor ouders en andere familieleden is de voorstelling mooi en herkenbaar. Jong en oud zijn namelijk bekend met de avonturen van het mensenjong Mowgli, dat opgroeit in de Indiaase jungle bij de wolven; een meeslepend en ontroerend verhaal. De voorstelling is vanwege het 25-jarig jubileum van productiebedrijf Opus One in een gloednieuw en eigentijds jasje is gestoken. De recensies over deze musical zijn lovend: het licht, het decor, de choreografie, de cast, maar vooral de immense indruk die de voorstelling maakt op kinderen, worden door musicalrecensenten geprezen.

Ruim een kwart eeuw geleden schreef de Engelse auteur Rudyard Kipling een verzameling oerwoudverhalen die hij bundelde in The Jungle Books. Sindsdien zijn deze verhalen verschillende keren bewerkt en verfilmd. Opnieuw kan iedereen nu weer meeleven met de avonturen van Mowgli, zijn rondborstige vriend Baloo de Beer en de ranke panter Bagheera. Mowgli is op zijn hoede voor de Apenbende en vooral voor de tijger Shere Khan, met wie hij een fel gevecht voert. De grootste strijd voert Mowgli echter met zichzelf. Zal hij, koning van de jungle, ooit terugkeren naar de mensenwereld?

Een actuele boodschap
Acteur Roberto de Groot, bekend van grote musicals als Evita en The Little Mermaid, speelt de rol van panter Bagheera. Hij vertelt: “Hoewel het originele boek uit 1894 stamt en al meerdere generaties de Disneyfilm bekeken hebben, is de boodschap nog steeds actueel. Het gaat niet alleen over het volwassen worden van een kleine jongen die nergens lijkt te kunnen aarden, maar ook dat je respect voor de natuur moet hebben. Onderwerpen waar mensen ook juist nu erg mee bezig zijn. Door het benadrukken van deze verhaalonderdelen is Jungle Book overigens niet alleen geschikt voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen.” Volgens de acteur ligt de kracht van deze musical in het feit dat het juist geen megaproductie is: “Kinderen houden er van zich te kunnen mengen in een verhaal. Doordat wij met een kleine cast in vooral regiotheaters optreden, krijgen ze die mogelijkheid. En daar maken ze optimaal gebruik van. Iets wat je als acteur een enorme boost geeft; als ik al die enthousiaste kinderen zie, weet ik weer: hier doe je het allemaal voor.”

Graafs talent
Ook talent Vera Wildenbeest uit Grave is te zien in deze musical. Zij speelt de rol van Witte Cobra en zit in het ensemble. Theater zit Vera in het bloed, want al van kinds af aan zingt en danst zij. Zo was Vera onder andere meerdere keren te bewonderen in het regionale theaterspektakel In De Ban. Inmiddels is Vera is 22 jaar en 4e jaars student aan de Nederlandse Musical Academie. Op dit moment loopt ze stage bij Opus One, waar ze de kans kreeg om in de musical Jungle Book te spelen. Vera vertelt: “Het is een geweldige ervaring om bij een professioneel bedrijf deze voorstelling te mogen doen. Een unieke kans!

Het feit dat het een kindervoorstelling is maakt het nog leuker omdat je veel respons krijgt vanuit het publiek.” Na de Nederlandse Musical Academie wil Vera zich gaan verdiepen in cabaret en regie. Vera: “Het is altijd al een droom van mij geweest om mijn eigen stukken te gaan maken. Na de Musical Academie wil ik me daarop gaan richten zodat ik die droom ook kan gaan waarmaken. Het zou erg leuk zijn als ik jullie, nu ik zo dichtbij Grave speel, allemaal zie in theater Myllesweerd!”

Jungle Book is te zien op vrijdagavond 25 april. De zaal is open om 18.45 u. en de musical begint om 19.00 u. Een kaartje kost € 12,50 inclusief koffie thee of ranja. Kaartjes kunt u tot één week voor de voorstelling reserveren via theater@myllesweerd.nl. Daarna zijn ze verkrijgbaar aan de balie van Myllesweerd of op de avond van de voorstelling zelf. Kijk voor meer informatie over het vaste theater- (en film)programma van Myllesweerd op www.myllesweerd.nl. Ook in het theaterseizoen 2014/2015 biedt theater Myllesweerd weer een programma aan.