Deel dit artikel ‹ Terug

Cuijk op 12 april in het teken van muziek

Geplaatst op: zaterdag 29 maart 2014


Muzikale ontdekkingstocht voor jonge kinderen in het centrum van Cuijk

Op zaterdagmiddag 12 april staat het centrum van Cuijk in het teken van muziek voor kinderen. Door een route te lopen langs verschillende locaties in het centrum van Cuijk kunnen zij kennis maken met tal van instrumenten. Ontdekken, luisteren maar vooral ook zelf bespelen, dat is het motto!

Muzelinck, Centrum voor de kunsten Cuijk tekent voor de organisatie van deze muzikale middag. Doel is om jonge kinderen tussen 6 en 12 jaar kennis te laten maken met diverse muziekinstrumenten. Docenten van Muzelinck geven informatie over de instrumenten, laten de klank van het instrument horen maar dagen de kinderen ook uit om zelf eens te spelen op het instrument. Zo kunnen kinderen die er over nadenken om een instrument te gaan bespelen een juiste keuze maken. Maar ook als je muziek gewoon leuk vindt kun je deelnemen. Deelname is gratis en je kunt zelfs een leuke prijs winnen.

Startpunt van de route is Cultureel trefpunt ’t Pakhuis aan de Kerkstraat 12 in Cuijk. Kinderen kunnen daar een stempelkaart ophalen om vervolgens de gehele route te lopen. Starten kan tussen half een en twee uur. Op verschillende plekken in het centrum kun je vervolgens een muziekdocent met z’n instrument aantreffen. Wie de stempelkaart inlevert met stempels van alle docenten kan ook nog een leuke (muzikale) prijs winnen.

Muzelinck organiseert deze instrumentenparade met verschillende ondernemers en instellingen gevestigd in het centrum. Zij waren enthousiast over het idee en zegden direct hun medewerking toe. Deelnemers zijn: Cultureel trefpunt ’t Pakhuis, Foto Archief Dienst, Galerie in het Kader van, Via Canella, Maartenshof, Toeristisch Informatie Punt, Museum Ceuclum en Berry Poelen Hagemann fotografie.

Alle kinderen uit Cuijk en omgeving worden uitgenodigd om deel te nemen aan de instrumentenparade; een muzikale ontdekkingstocht door het centrum van Cuijk.
Voor meer informatie over de instrumentenparade kan contact worden opgenomen met Henri Elbers, locatieregisseur Muzelinck Cuijk, 0485 – 31 18 42 of 06 – 516 40 398.

Wat: Instrumentenparade, muzikale ontdekkingstocht voor kinderen
Wanneer: Zaterdag 12 april, 12.30-15.30 uur
Waar: Centrum Cuijk