Deel dit artikel ‹ Terug

Laat uw fiets controleren en graveren bij NS-station Cuijk

Geplaatst op: zaterdag 29 maart 2014


Op dinsdagmiddag 8 april 2014 organiseert de gemeente Cuijk in samenwerking met de plaatselijke politie van 12.00 uur tot 18:00 uur een Informatiemarkt Aanpak Fietsdiefstal. Deze markt vindt plaats op het station Cuijk. Wethouder Gerard Stoffels opent de informatiemarkt om 12.00 uur.

De informatiemarkt op het station Cuijk wordt nu voor de 2e keer georganiseerd. Ook op de andere stations langs de Maaslijn vinden de komende maanden informatiemarkten over fietsdiefstal plaats. De gemeenten aan de Maaslijn en de politie besteden aan dit thema extra aandacht omdat er jaarlijks veel fietsen gestolen bij de stations aan de Maaslijn (spoorlijn tussen Roermond en Nijmegen).

Laat uw fiets gratis graveren

Op de informatiemarkt kunt u uw fiets gratis laten graveren. Dan is uw fiets makkelijker te traceren, als deze gestolen wordt. Op de informatiemarkt geeft het preventieteam van het Landelijke Centrum Fietsdiefstal ook voorlichting over hoe u uw fiets veilig stalt en wat u zelf kunt doen om fietsdiefstal te voorkomen. Er worden flyers uitgedeeld met tips en het team helpt u om het framenummer van uw fiets op te sporen.

Doe aangifte!
Op de informatiemarkt wordt uitgelegd waarom het belangrijk is om aangifte te doen wanneer uw fiets is gestolen. Jaarlijks blijven er veel gestolen fietsen staan op het politiebureau omdat de eigenaren daarvan geen aangifte hebben gedaan. En dat is jammer.

Maak kans op een AXA slot
Onder de bezoekers worden aan het eind van de informatiemarkt 3 AXA sloten verloot. Dit zijn sloten die door de verzekeringen zijn goedgekeurd.

Platform sociale veiligheid Maaslijn
De informatiemarkt op het station Cuijk maakt onderdeel uit van de campagne ‘AANPAK Fietsdiefstal’ van het Platform sociale veiligheid Maaslijn. Dit platform is in 2012 opgericht ter verbetering van de sociale veiligheid op aan en aan de Maaslijn. Aan het platform nemen onder andere deel: de provincie Limburg, alle gemeenten met een station aan de Maaslijn, politie, Veolia Transport Limburg, NS Stations en ProRail.