Deel dit artikel ‹ Terug

Extra activiteiten dit lenteweekend in Zoo Parc Overloon!

Geplaatst op: donderdag 27 maart 2014


De lente is nog maar net begonnen, maar in Zoo Parc Overloon zitten de knoppen al in de bomen en de vogels fluiten dat het een lieve lust is. Ook de dieren van Zoo Parc Overloon hebben het voorjaar al in de bol; dieren als cheetahs, gibbons en ringstaarmaki’s genieten met volle teugen van het mooie zonnige weer en laten zich dan ook goed zien. De dwergnijlpaarden en otters nemen af en toe al een verfrissende duik in het water en de kraanvogels en flamingo’s zijn volop met elkaar aan het baltsen. De eerste jongen van dit jaar hebben zich ook al aangediend: vier zwarte zwaantjes die parmantig achter vader en moeder aan zwemmen in hun waterrijke verblijf.

Extra activiteiten
Vanwege het mooie weer zullen komend weekend een aantal extra activiteiten worden georganiseerd.

Zo gaat het buitentheater open en wordt er voor de jeugd poppenkast en de Zoo Quiz ‘De Zoojongens tegen de Zoomeisjes’ georganiseerd. Naast de verschillende voederpresentaties zullen ook de educatieve Beestenboelkar en de Cheetahkar hun opwachting maken. Op zaterdag en zondag om 11:30 uur krijgen de dwergnijlpaarden naast een lekker hapje ook een verfrissende douche. Heerlijk vinden ze het stromende water op hun huid. Vaak sperren ze hun bek wagenwijd open want het is volop genieten van dat frisse water op de tong en in de bek.

Een lenteweekend boordevol leuke activiteiten voor jong en oud. Bij de Beestenboelkar kun je alles over de dierenwereld leren. Waar je in het park de dieren alleen met je ogen mag bewonderen, mag je bij de Beestenboel voelen hoe zacht de vacht van een kameel is, hoe zwaar het gewei van een rendier voelt en kun je het verschil zien tussen de een kippen- en een nandoe-ei. Bij de Cheetahkar kun je meer leren over de snelste landdieren ter wereld. Kun jij voordoen hoe ver een cheetah kan springen en waar gebruiken ze hun lange staart eigenlijk voor? Tijdens de Zoo Times vertelt de dierverzorger leuke wetenswaardigheden over dieren als kleine panda’s, zeehonden en de miereneters en vaak krijgen de dieren ook nog een lekkere traktatie voorgeschoteld. Bij de poppenkast beleven de dieren doldwaze avonturen, wie wint deze keer de zangwedstrijd; is het weer Hans de Kraai of zingt Billy het nijlpaard de sterren van de hemel? Jij mag beslissen. Tijdens de Zoo Quiz ‘De Zoojongens tegen de Zoomeisjes’ wordt duidelijk wie er beter opgelet hebben tijdens de rondgang door het park; de jongens of toch de meisjes?