Deel dit artikel ‹ Terug

Concert: Beukfeest Sin7Sins, Valkyre en Cold Embrace.

Geplaatst op: donderdag 27 maart 2014


De 18de editie van Beukfeest staat in het teken van gothic en symfonische metal. Met in de hoofdrollen drie female fronted bands: Sin7Sins, Valkyre en Cold Embrace.
De avond wordt geopend door de symfonische metalband Cold Embrace. Deze jonge Amsterdammers zijn een nieuwe aanwinst voor de Nederlandse metalscene. Een paar maanden geleden kwam de demo The Fall Of Silence uit waarop Cold Embrace je meeneemt naar een sprookjesachtige en duistere wereld waar je zo verdwaalt in een doolhof van emoties. Het vijftal rond frontvrouw Sascha van der Meer timmert hard aan de weg en wil dit graag laten zien en horen tijdens het Beukfeest.
Vervolgens betreed het Belgische Valkyre het podium. Dit zestal is actief sinds 2004. Inmiddels heeft de band al enkele EP’s in eigen beheer vervaardigd en onderdak gevonden bij het Duits label, Valkyrie Rising. Bij dit label hebben de zes Belgen hun debuutplaat Our Glorious Demise uitgebracht. De muziek kan omschreven worden als melodieuze, atmosferische metal met folky en klassieke invloeden. Geïnspireerd door bands als Therion, Moonspell en Nightwish staat Valkyre garant voor een aangename combinatie van atmosfeer en zware metalen!
Afsluiter van de avond is de Sin7Sins. Deze gothic metalband is opgericht in 2006 waarbij het eerst als een project werd gezien. Kenmerkend voor dit vijftal zijn de verpletterende drums, opzwepende gitaren en de adembenemende vocalen. Zowel schoon en puur als wel verstoord en pervers. Het debuut album Perversion Ltd werd uitgebracht in 2010 en kreeg veel lovende reviews. Vervolgens kreeg Sin7Sins veel aandacht in de media en in november 2013 had de band een Europese tour samen met Leaves Eyes. Ze deelden het podium met bands als Stream of Passion, Sepultura en Epica en achter de schermen wordt alweer aan een nieuw album gewerkt. Hun unieke sound en podiumpresentatie is een ware streling voor het oog waar menig metalliefhebber wel zoete koek van lust.

> zaal open: 20.30 uur
> aanvang: 21.00 uur
> entree: 7,00 | <20 jaar: 5,00 euro
> reserveren: info@gryphus.nl

Website
http://www.gryphus.nl

29/03/2014
Van 21 uur tot 02 uur

Lokatie
Gryphus, Grotestraat 18a, Vierlingsbeek