Deel dit artikel ‹ Terug

Stem vanaf zondag 30 maart op Beweegtuin Mill!

Geplaatst op: woensdag 26 maart 2014


Vanaf zondag 30 maart kunt u stemmen op de Beweegtuin Mill als genomineerde voor de Brabantse Dorpenderby 2014. Nu al hebben de initiatiefnemers (Stichting Activiteiten Mill) met hun nominatie 10.000,-- euro in de wacht weten te slepen, maar samen met u wil men proberen bij de top 3 te eindigen. Daarmee kan men nog meer budget verzamelen voor de Beweegtuin Mill - Natuurlijk Bewegen. Hoe u kunt helpen? Stem tussen 30 maart en 7 juni via www.brabant.nl/dorpenderby op de Beweegtuin Mill!

Uitleg Beweegtuin Mill
De Beweegtuin Mill, Natuurlijk Bewegen, is een project waarbij men in de Groespeel en Kanaalzone permanente sporttoestellen wil plaatsen. Hiermee wil Stichting Activiteiten Mill (SAM) sport en bewegen in een natuurlijke omgeving stimuleren. Hiervoor zullen ze dan ook zelf activiteiten organiseren om actief alle doelgroepen hierbij te betrekken. Denk niet alleen aan sportieve activiteiten als de survivalrun ‘Brabants Oerparcours’ op zondag 25 mei, maar ook aan trainingen voor medioren en senioren. Daarnaast kunnen scholen en ook sportclubs gebruik maken van de aanwezige toestellen en attributen. Later willen ze het idee Beweegtuin uitbreiden in de andere kerkdorpen van de gemeente Mill en Sint Hubert.

Kanaalloop

Als start van de Beweegtuin Mill, Natuurlijk Bewegen, komt er een Kanaalloop. Voor velen roept de naam Kanaalloop herinneringen op uit hun schooltijd in Mill. Maar ook nu nog wordt onder deze naam een loop gehouden door leerlingen van het Merletcollege tijdens hun sportlessen. Op dit moment werkt een werkgroep binnen SAM in overleg met het Merletcollege de Kanaalloop uit en wordt deze voorzien van toestellen en locaties waar bepaalde oefeningen gedaan kunnen worden. Deze Kanaallloop treft u later ook aan op de website, inclusief oefeningen en trainingsmogelijkheden.

Locatie

De Beweegtuin Mill, Natuurlijk Bewegen, wordt gesitueerd in het natuurgebied de Groespeel en de Kanaalzone. Deze treft u aan tussen Mill centrum en Mill west aan de Langenboomseweg. Een prachtig natuurgebied waar het ook nu al heerlijk wandelen en sporten is. Maar ook is hier een stuk geschiedenis te vinden via Sporen van de oorlog.

Stem op Beweegtuin Mill
Vanaf 30 maart kunt u via www.brabant.nl/dorpenderby stemmen op de Beweegtuin Mill. Hoe meer stemmen, hoe meer kans ze maken om bij de beste 3 projecten van Brabant te komen. De grote finale is op zaterdag 7 juni. Dan pas is bekend of de Beweegtuin Mill bij de beste 3 projecten behoort. De stemmen van het publiek maken voor 40% deel uit van de uitslag, de overige punten worden gegeven door een deskundige jury.

Coach Danielle vd Donk
Als genomineerde voor de Brabantse Dorpenderby heeft Stichting Activiteiten Mill Danielle vd Donk als sportcoach in hun midden. Danielle is speelster van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal en PSV. Zij helpt SAM bij het werven van stemmen en het uitwerken van het project. Binnenkort komt Danielle ook naar Mill.

Meer weten? Vanaf 30 maart zal via Omroep Brabant TV regelmatig aandacht zijn voor de Brabantse Dorpenderby. Hiervoor worden op dit moment al regelmatig TV opnames gemaakt, ook in onze gemeente. Via de website www.beweegtuinmill.nl blijft u ook helemaal op de hoogte van alle ontwikkelingen. Hebt u Facebook? Like dan de Beweegtuin Mill en vergeet ook niet om via Twitter de Beweegtuin Mill te volgen.