Deel dit artikel ‹ Terug

Jaaroverzicht Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: donderdag 8 januari 2009


2008 Was een vruchtbaar jaar voor Zoo Parc Overloon. Gedurende het jaar werden diverse nieuwe diersoorten in het park verwelkomd, waaronder Chinaparkieten, glansfazanten en een reuzenmiereneter. Het entreegebouw van het park werd drastisch uitgebreid en vernieuwd en kreeg de naam ZooRama. Daarnaast werd Zoo Parc Overloon bestempeld tot officiële trouwlocatie en heeft de eerste bruiloft inmiddels al mogen plaatsvinden. In september kreeg Zoo Parc Overloon namens Nationale Vereniging de Zonnebloem een Zonnedag Award uitgereikt wegens gastvrijheid en toegankelijkheid van het park voor fysiek beperkten. Zoo Parc Overloon mocht in 2008 240.000 bezoekers verwelkomen.

In 2008 zagen veel jonge dieren het levenslicht in Zoo Parc Overloon. Het park mocht onder andere twee kleine panda’s, axisherten, Chinaparkieten, ibissen, rode kangoeroes en een baardaap verwelkomen. Vooral de geboorte van zeven witgezichtoeistities was bijzonder; in één jaar werden twee tweelingen en zelfs een drieling succesvol grootgebracht. Eind 2008 bestaat de diercollectie van Zoo Parc Overloon uit 71 diersoorten en 436 dieren (exclusief vissen).

Ook de cheetahs van Zoo Parc Overloon hebben een roerig jaar achter de rug. Een deel van het uitgestrekte gebied ‘Cheetah County’ werd klaargemaakt voor de komst van de nieuwe cheetah Lomai in het voorjaar van 2008. De cheetahman, die samen met zijn zusje al sinds 2006 in Zoo Parc Overloon leefde, is eind 2008 verhuisd naar een andere dierentuin, waarna een nieuw mannetje zijn plaats in heeft ingenomen.

Voor bezoekers was er genoeg te doen in Zoo Parc Overloon. Naast themarondleidingen zoals de Wintersafari en ‘Vlinders in je buik’, kon er worden deelgenomen aan diverse activiteiten. Zo zetten kinderen hun zintuigen in tijdens ‘Zoo Experience’ waarbij de zoo werd ervaren door te horen, zien, ruiken, proeven en voelen. Daarnaast leerden kinderen meer over het park en haar bewoners dankzij de educatieve speurtochten ‘Born to be wild’ en ‘Zoo Navigator’.

Het afgelopen jaar waren de websites van Zoo Parc Overloon en de andere Zodiac Zoos dierenparken erg populair; er zijn ruim 1 miljoen bezoeken gebracht aan de verschillende websites. Ook in 2009 zal op onze website www.overloonzoo.nl weer alles te vinden zijn over de ontwikkelingen van het park en het laatste nieuws over de dieren en activiteiten.

Nieuw in 2009
Voor 2009 staan verschillende plannen op stapel om Zoo Parc Overloon verder te ontwikkelen. De Outback, het gebied achter de Vlindervallei, zal worden aangepast en ingericht als doorloopgebied. Dwalend over het pad loopt het publiek hier tussen reuzenkangoeroes en wallabies. De huidige kinderboerderij wordt afgebroken en maakt zo plaats voor een nieuwe, grotere kinderboerderij. Ook het ZooRama, Cheetah County en het parkeerterrein worden in 2009 verder ontwikkeld.

Ook in 2009 kunnen bezoekers hun hart ophalen bij verschillende activiteiten. Zo zal dit jaar wederom de populaire activiteit ‘KidsPower’ worden georganiseerd en kunnen de jonge bezoekers meedoen aan een spannende zomerspeurtocht.

Zoo Parc Overloon, Stevensbeekseweg 19-21, 5825 JB Overloon tel.: 0478-640046 www.overloonzoo.nl
advertentie