Deel dit artikel ‹ Terug

Kennèh eerste paasdag bij 't Lagerhuis Mill

Geplaatst op: vrijdag 21 maart 2014


In het kader van 15 jaar Grandcafé ’t Lagerhuis aan de Beerseweg in Mill, staan er dit jaar een aantal speciale muzikale activiteiten op het programma. Eerder dit jaar waren er al DJ’s van Qmusic te vinden en een optreden van BZB. Op vrijdagavond 18 april staat er de 3FM DJ’s On Tour op het programma en zondagavond 20 april, eerste paasdag, is het er vanaf 21.00 uur feest met de band Kennèh. De toegang is deze avond voor iedereen vanaf 16 jaar (legitimatie verplicht) helemaal gratis.

Kennèh, met Glenn Willems uit Langenboom op bas, staat voor feest en Achterhoeks amusement. Het repertoire bestaat uit covers van Rowwen Hèze, Boh Foi Toch en Pater Moeskroen. Dit alles wordt afgewisseld met eigen werk, uiteraard in de stijl van de reeds eerder genoemde bands. Kennèh staat garant voor een programma vol met polka’s, walsen, polonaises en zelfs een heuse Achterhoekse Klompendans met prijzen. Daarbij laten ze u de “olderwets gezellige” sfeer uit de Achterhoek proeven.

De Didamse Feestband Kennèh werd opgericht op 1 januari 2000. Er werd op een avond afgesproken in de plaatselijke kroeg om met elkaar kennis te maken en om te kijken of ze een keer samen konden oefenen. Op zondag 2 januari 2000 werd er voor het eerst geoefend. Omdat het op zich goed klikte tussen de 4 muzikanten, besloten ze om verder te gaan. In oktober 2000 stond het eerste optreden gepland. Intussen hadden ze al diverse try-outs gehad. Tijdens de repetities werd er gezocht naar een naam. Het moest kort maar toch duidelijk zijn. Uiteindelijk werd gekozen voor de naam “Kennèh”. Een Achterhoekse uitdrukking wat betekent: Geet net. En in het Nederlands: Kan net.

Noteer zondagavond 20 april in uw agenda voor een avondje feest met Kennèh. De deuren gaan om 21.00 uur open en de toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.lagerhuismill.nl