Deel dit artikel ‹ Terug

Word voor een middag dierverzorger in Zoo Parc Overloon!

Geplaatst op: dinsdag 18 maart 2014


Kruip een middag in de huid van een dierverzorger tijdens de populaire activiteit KidsPower! Vanaf 22 maart tot en met 9 april krijgen kinderen van 6 t/m 11 jaar in Zoo Parc Overloon iedere zaterdag- en woensdagmiddag de kans om zelf aan de slag te gaan als dierverzorger. De middag begint in de voerkeuken met het klaarmaken van het voer voor de dieren. Daarna gaan de handen uit de mouwen en worden dierverblijven schoongemaakt om vervolgens het voer, dat je hebt helpen bereiden, te geven aan dieren als pelikanen, kamelen en ringstaartmaki’s. Je sluit de spannende middag af met een patatje, drinken en een dierverzorgeroorkonde. KidsPower kost € 8,50 per persoon, dit is exclusief entree. Vanwege beperkte deelname is reserveren noodzakelijk.

Dit jaar staat de activiteit KidsPower in het teken van ‘diëten’. Het is niet alleen de taak van dierverzorgers om de dierverblijven schoon te houden en de dieren op tijd hun eten te geven. Zo zorgen ze er ook voor dat alle dieren een uitgebalanceerd dieet voorgeschoteld krijgen. In een receptenboek dat is samengesteld door de dierverzorgers is bijvoorbeeld te zien hoeveel gram fruit en groente de witwanggibbons dagelijks krijgen en hoeveel rozijnen de ringstaartmaki’s per dag mogen eten. Ook is er voor dieren zoals de cheetahs en wilde honden de zogenaamde ‘vastendag’. Eén dag per week worden zij niet gevoerd. Maar krijgen ze dan geen honger is de vraag? Nee, het is juist voor deze diersoorten heel goed om een dag niet te eten. Door het dieet van vlees en botten is het goed voor ze om de darmen één dag per week tot rust te laten komen; dit zorgt voor een goede darmflora zo raken ze ook niet verstopt.

Tijdens KidsPower ga je onder andere helpen om samen met de dierverzorger de recepten klaar te maken voor de dieren. Een afgewogen bak met fruit en insecten voor de neusberen en een vis met een vitaminepil in de kieuwen voor de pelikanen. Voor dieren als nijlpaarden en wasberen help je mee verrijking maken; stukken appel met takken erom heen of zakken met hooi zodat ze moeite moeten doen alvorens ze kunnen eten. Bij het voerspel leer je welk dier graag insecten of juist liever fruit eet. Maar natuurlijk ga je ook een dierverblijf uitmesten, voer klaarmaken en uiteindelijk helpen met het voeren van de dieren. Een vol programma waarin je er achter komt wat een dierverzorger allemaal doet op een dag. Na al het harde werk staat in het Panda Paviljoen patat en drinken voor je klaar en als herinnering aan de leuke middag krijg je een mooie dierverzorgeroorkonde.

KidsPower is elke zaterdag- en woensdagmiddag van 22 maart tot en met 9 april 2014 en start om 13:30 uur. De kosten bedragen € 8,50 per deelnemer; dit is inclusief activiteit, patat, drinken en oorkonde, maar exclusief entree tot Zoo Parc Overloon. In verband met een beperkt aantal plaatsen is reserveren noodzakelijk.

Zoo Parc Overloon, Stevensbeekseweg 19-21, 5825 JB Overloon, Tel: 0478- 64 00 46, www.overloonzoo.nl